Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, a declarat, miercuri, la Cluj, că instituţia la care lucrează încearcă să ducă la bun sfârşit integrarea culturală a tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, explicând că programe pentru tineri, aşa cum este Erasmus, pot ajuta în acest proces.

Întrebat cum vede problema euroscepticismului în rândul tinerilor, comisarul european Tibor Navracsics a spus că Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu o criză de identitate, ce poate fi rezolvată şi prin schimburi culturale.

”La suprafaţă, ne confuntăm cu o criză economică în UE, dar, dincolo de această problemă, avem o criză de identitate. Cumva, am devenit victime ale succesului pe care tradiţiile europene îl au. Trebuie să dezvoltăm o versiune de identitate europeană, iar identitatea europeană trebuie să completeze identitatea naţională, nu să o înlocuiască. Trebuie să facem programul Erasmus accesibil şi tinerilor care provin din regiuni mai puţin dezvoltate ale UE”, a afirmat Navracsics, la un dialog cu cetăţenii.

Tibor Navracsics va participa, joi, la deschiderea FUEN (Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene), care are loc în perioada 17-21 mai, la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.