Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate şi dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări. "România şi Polonia sunt doi piloni de stabilitate în regiune care susţin abordarea coordonată a NATO pe Flancul Estic", a arătat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Guvernului au arătat, într-un mesaj pe Twitter, că premierul Nicolae Ciucă a avut discuţii substanţiale cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate şi dezvoltarea unei relaţii privilegiate între Bucureşti şi Varşovia.

"România şi Polonia sunt doi piloni de stabilitate în regiune care susţin abordarea coordonată a NATO pe Flancul Estic", a afirmat Ciucă.

Potrivit premierului, întâlnirea cu Andrzej Duda a avut loc, joi, la Varşovia, cu ocazia aniversării a 101 ani de la încheierea primului tratat de alianţă între cele două state.

"România şi Polonia au o lungă tradiţie de cooperare şi prietenie, consfinţită prin instituirea Parteneriatului Strategic în anul 2009 şi reînnoirea sa în 2015. Întâlnirea a constituit un prilej pentru a reitera, alături de preşedintele Andrzej Duda, angajamentul pentru dezvoltarea unei relaţii privilegiate între statele noastre şi pentru consolidarea cooperării, atât în cadrul NATO, cât şi în cadrul UE. În contextul evoluţiilor de securitate din vecinătatea noastră şi al escaladării acţiunilor Rusiei, asigurarea unei abordări coerente a NATO pe Flancul Estic este o prioritate pentru ţările noastre. Împărtăşim aceleaşi perspective privind securitatea şi acelaşi interes pentru o Vecinătate Estică stabilă şi sigură", a arătat Ciucă.

Potrivit acestuia, România şi Polonia susţin suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, dar şi perspectiva sa europeană şi euroatlantică.

"Polonia rămâne un important aliat al României în regiune", a conchis premierul român.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.