Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a discutat, vineri, cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, despre războiul din Ucraina şi despre susţinerea aderării acestui stat, dar şi a Republicii Moldova şi a Georgiei la UE. "Am transmis că este nevoie de sancţiuni imediate împotriva Rusiei pentru a ne asigura că nu va fi război şi în alte ţări. Blocada totală a comerţului cu Rusia este necesară pentru ca aceasta să nu mai folosească instrumentul energetic ca mijloc de şantaj sau de presiune politică", a arătat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda. Am discutat despre războiul din Ucraina. Am agreat că avem nevoie de o apărare mai puternică, în special în ceea ce priveşte Flancul Estic, pentru a evita riscul de propagare a conflictului", a afirmat Florin Cîţu, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că în cadrul discuţiei au fost abordate teme precum planul de reconstrucţie a Ucrainei, susţinerea pentru aderarea Ucrainei, Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană.

"Am transmis că este nevoie de sancţiuni imediate împotriva Rusiei pentru a ne asigura că nu va fi război şi în alte ţări. Blocada totală a comerţului cu Rusia este necesară pentru ca aceasta să nu mai folosească instrumentul energetic ca mijloc de şantaj sau de presiune politică", a subliniat Cîţu.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, s-a aflat, vineri, în vizită oficială la Bucureşti, având întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.