Prim-ministrul Dacian Cioloş a participat, joi, la reuniunea săptămânală a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, principala temă discutată fiind pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din punct de vedere bugetar, logistic şi al resursei umane, premierul subliniind faptul că România va avea o şansă ce va mai apărea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma în rândul ţărilor UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“România va avea în 2019 o şansă ce va mai apărea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma în rândul ţărilor Uniunii Europene printr-o viziune politică cu privire la viitorul Europei, precum şi prin profesionalism în prezidarea negocierilor statelor membre reunite în Consiliul UE. Aceste negocieri purtate în domenii şi politici comune importante vor oferi posibilitatea consolidării proiectului european. Prin implicarea încă din acest moment, în mod riguros şi constant, a tuturor ministerelor, în pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din 2019 această şansă poate fi fructificată la maximum. Încurajez ministerele să se implice în procesul de dezbatere publică ce se va derula în lunile următoare, prin propuneri de teme de dezbatere şi prin participarea directă cu specialişti în aceste discuţii”, a subliniat premierul Dacian Cioloş.

În cadrul reuniunii, s-a discutat despre finalizarea, până la sfârşitul anului, a Planului de acţiune care va conţine un set de măsuri şi un calendar de implementare pentru următorii doi ani. Acest document va oferi baza necesară pentru implementarea acţiunilor de pregătire a viitoarei preşedinţii a României din punct de vedere bugetar, logistic şi al resursei umane.

În paralel, Guvernul a lansat procesul de consultare publică pentru definirea viitoarelor priorităţi ale preşedinţiei României a Consiliului UE, proces care va fi continuat şi finalizat de viitorul Guvern. De asemenea, a fost evaluat şi stadiul eforturilor susţinute ale Guvernului pentru îndeplinirea, până la sfârşitul anului, a condiţionalităţilor necesare pentru atragerea fondurilor europene. Reuniunea a fost condusă de secretarul de stat Cristian Bădescu cu participarea ministrului Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, şi a secretarilor de stat cu atribuţii în domeniul afacerilor europene din ministere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.