Premierul Dacian Cioloş a semnat, joi, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei la Bucureşti, în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E un moment dificil nu doar pentru Belgia şi pentru Bruxelles, e un moment dificil pentru Europa, pentru Uniunea Europeană şi, din punctul meu de vedere, e o chemare în plus la solidaritate, pentru că cu un astfel de flagel cum e terorismul nu poţi să te lupţi singur, oricât de puternic ai fi, pentru că e o modalitate foarte laşă de a acţiona, care e contrară valorilor pe care le avem noi în Europa, cu care nu suntem obişnuiţi”, a declarat Cioloş.

”Cred cu tărie că doar prin întărirea cooperării între noi, între statele UE, putem să menţinem în acelaşi timp spaţiul de libertate pe care îl avem în UE, pentru că acesta este cel mai pus la încercare în momentul de faţă”, a mai spus premierul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cioloş a adăugat că tendinţa fiecărui stat membru este de a se replia pentru a se proteja.

Întrebat dacă există ameninţări la adresa României, premierul a răspuns negativ, dar autorităţile române sunt vigilente: "Din informaţiile pe care le am, nu există ameninţări suplimentare (la adresa României - n.r.). Sigur că autorităţile din România sunt în stare de vigilenţă şi asta nu doar de acum. Însă nu au fost semnalate ameninţări suplimentare".

Mai mulţi locuitori ai Capitalei au mers joi la ambasadă pentru a depune flori şi a aprinde lumânări.

În cartea de condoleanţe deschisă la ambasadă au scris şi diplomaţi ai mai multor ţări, printre care Turcia, Spania, Maroc, Franţa, Germania, Polonia, Serbia.

Şi fostul şef al statului Ion Iliescu, fostul ministru de Externe Mircea Geoană şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au mers la sediul misiunii diplomatice belgiene pentru a semna în cartea de condoleanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.