„CharactHer”, campanie de sensibilizare pentru a promova diversitatea şi incluziunea în industria cinematografică şi a mass-media, a fost lansată de Comisia Europeană cu scopul de a capacita toate talentele din cele două domenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania a fost anunţată la Festivalul de Film de la Cannes, ce are loc în această perioadă, şi are menirea de a evidenţia egalitatea de gen şi rolul femeilor în acest sector, se arată într-un comunicat.

Intitulată „CharactHer”, este prima iniţiativă cu un accent clar pe diversitate şi incluziune lansată în cadrul Planului de acţiune pentru mass-media.

Vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, a participat la evenimentul de lansare şi la dezbaterea privind obstacolele cu care se confruntă femeile de-a lungul carierei lor. Ea a declarat: „Pe măsură ce depăşim pandemia, trebuie să ne asigurăm că femeile ocupă un loc central în cadrul eforturilor noastre de redresare. Prin această campanie, sperăm că putem inspira multe femei, astfel încât Europa să îşi poată valorifica la maxim talentele".

Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a adăugat: „În luna decembrie, când am prezentat Planul de acţiune pentru mass-media, prioritatea noastră a fost foarte clară: diversitatea trebuie plasată în fruntea eforturilor noastre de redresare şi transformare a sectorului mass-media şi audiovizual. Promovarea incluziunii nu este doar responsabilitatea noastră socială, ci şi un element esenţial al căii noastre către o industrie mai rezilientă şi mai competitivă”.

„CharactHer” se înscrie într-un efort politic mai amplu care vizează consolidarea agendei Comisiei privind o Uniune a egalităţii prin intermediul Strategiei UE privind egalitatea de gen.

Campania, desfăşurată în colaborare cu Collectif 50/50, va demara în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde 17 filme sprijinite de UE concurează pentru premii.

În contextul Marché du Film de la Festivalul de film de la Cannes, Comisia va participa de asemenea la mai multe evenimente în cadrul programului MEDIA Europa creativă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.