Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, joi, anunţul important al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea ţării sale de a participa la prezenţa militară NATO în România, pe Flancul Estic, el afirmând că ”este rezultatul notabil al eforturilor constante ale preşedintelui Klaus Iohannis”. El i-a mulţumit şefului diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, pentru dialogul fructuos pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Externe a transmis mesajul pe pagina de Twitter: ”Anunţul important al Preşedintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară NATO în România pe Flancul Estic e rezultatul notabil al eforturilor constante ale Preşedintelui Klaus Iohannis. Mulţumesc, JY LeDrian, pentru dialogul nostru fructuos pe acest subiect!”

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat miercuri seară disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.

“Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni şi de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip prezenţă avansată, consolidată, mai ales în România”, a declarat preşedintele francez într-un discurs în faţa militarilor din Haguenau (Alsacia).

Şi preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.