Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a afirmat, miercuri, că în şedinţa Guvernului a fost aprobat un Memorandum prin care România îşi va prezenta candidatura pentru a găzdui, la Bucureşti, Agenţia Europeană pentru Medicamente, aflată în prezent în Marea Britanie, precizând că printre beneficiile aduse de prezenţa unei agenţii europene în ţara noastră se numără creşterea vizibilităţii externe, crearea de locuri de muncă şi stimularea investiţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin Memorandumul aprobat astăzi s-a decis ca România să îşi prezinte candidatura pentru a găzdui în România Agenţia Europeană a Medicamentului, localizată în momentul de faţă în Londra, Marea Britanie. În contextul apropierii datei la care Marea Britanie va notifica formal intenţia de ieşire din Uniunea Europeană, una dintre deciziile care va trebui formulată la nivelul Uniunii Europene se referă la relocarea agenţiilor europene care îşi au în acest moment sediul în Marea Britanie. Pentru noi este o realitate că la 10 ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, România nu găzduieşte, în prezent, niciun sediu al unei agenţii europene", a declarat Ana Birchall, la Palatul Victoria.

Ea a precizat că printre beneficiile aduse de prezenţa unei agenţii europene în România se numără creşterea vizibilităţii externe a ţării noastre, crearea de locuri de muncă şi stimularea investiţiilor, afirmând că peste 20 de state membre concurează pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente, decizia relocării acesteia urmând să fie luată la Bruxelles.

"Sunt foarte multe alte state din Uniunea Europeană, peste 20, în momentul de faţă. (...) România dispune de o foarte bună industrie farmaceutică. Există un principiu şi o regulă la nivelul Uniunii Europene, ca fiecare stat membru să aibă cel puţin o agenţie europeană”, a spus Birchall, precizând că ”fiecare stat are şansa sa” şi că statul român va încerca să facă alianţele necesare, astfel încât să câştige această competiţie.

Referitor la costurile necesare pentru găzduirea acestei agenţii, ministrul pentru Afaceri Europene a afirmat că bugetul este susţinut de către Uniunea Europeană, precizând că fiecare agenţie europeană are un buget propriu, care este finanţat de UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.