Fostul preşedinte Traian Băsescu îşi exprimă satisfacţia pentru că Igor Dodon nu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, el susţinând că în turul al doilea, care se va desfăşura în 13 noiembrie, Maia Sandu va obţine 53% din voturi, iar Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Republica Moldova este PRO WEST, PRO ROMÂNIA”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că Igor Dodon nu a câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur, în condiţiile în care electoratul său rusofon a fost mobilizat total să meargă la vot, iar Maia Sandu reuşeşte intrarea în turul doi cu un scor bun, de 38 la sută, în condiţiile în care o bună parte din tineri nu a fost la vot în primul tur, dar cu certitudine va merge la vot în turul doi.

”Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută. Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”, mai scrie Traian Băsescu.

Alegătorii din Republica Moldova se vor prezenta în turul doi al scrutinului prezidenţial, după ce candidatul prorus nu a obţinut majoritatea voturilor exprimate duminică, în primul tur. După numărarea aproape tuturor buletinelor de vot, Igor Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa proeuropeană Maia Sandu a obţinut 38,42%. Turul doi al alegerilor prezidenţiale urmează să aibă loc pe 13 noiembrie între Dodon şi Sandu.

Alegerile prezidenţiale de duminică au fost primele alegeri prezidenţiale directe organizate în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.