Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, marţi, la Sibiu, că intenţionează să-i transmită preşedintelui Donald Trump o scrisoare în care să-i propună ca romii din Statele Unite ale Americii să construiască zidul de la graniţa mexicană. Cioabă susţine că sunt câteva sute de mii de romi în SUA şi ar putea ridica zidul "la un preţ mult mai scăzut”, adăugând că "mexicanii nu o să vrea să lucreze la acest zid, iar americanii sunt la alt nivel”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dorin Cioabă, care, înainte de alegerile din Statele Unite ale Americii, a îndemnat romii de acolo să o voteze pe Hillary Clinton, spune că "respectă decizia poporului american” şi că intenţionează să colaboreze cu Donald Trump.

"Vâzând că situaţia romilor este tot mai precară, nu găsim de lucru, meseriile tradiţionale nu mai sunt la căutare, m-am tot gândit cam ce am putea găsi de lucru pentru meseriile noastre. Am privit cu mare interes instalarea noului preşedinte al Americii şi mi-a venit ideea să îi fac o propunere pentru că oricum mă pregătisem să îi trimit preşedintelui o scrisoare de felicitare. Noi ştim că preşedintele american este foarte serios în decizii şi va construi acel zid, iar noi suntem la nivel mondial 18 milioane, sunt câteva sute de mii de romi chiar în America. Am putea noi să construim acel zid la un preţ mult mai scăzut pentru că şi aşa nu avem de lucru. Am putea să facem un zid şi calitativ pentru că romii sunt cunoscuţi ca fiind foarte buni meseriaşi ai fierului, ai betonului”, a declarat Dorin Cioabă.

Acesta spune că "mexicanii nu o să vrea să lucreze la acest zid, iar americanii sunt la alt nivel”.

”Nu îi văd eu la lopată acolo să facă fundaţie. Romii sunt dispuşi să preia această lucrare, să o ducă la bun sfârşit şi în sensul acesta o să îi trimit domnului preşedinte o scrisoare. Dacă domnia sa consideră că este oportună această cerere a noastră aşteptăm şi o invitaţie a noastră acolo. Avem pregătite şi câteva schiţe, cum să fie gardul, cu fundaţie din beton, din metal”, a mai declarat Dorin Cioabă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.