Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că doreşte ca NATO să devină mai puternic din punct de vedere politic şi militar, precizând că summitul NATO din acest an reprezintă o etapă importantă în evoluţia Alianţei. Bogdan Aurescu a declarat vineri, că rămân esenţiale contribuţiile operaţionale şi conceptuale ale României, Poloniei şi Turciei la acţiunea NATO în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Ne-am concentrat în timpul discuţiilor pe agenda aliată, am abordat evoluţiile foarte importante la nivelul NATO precum şi cele care vor mai avea loc în acest an. Din această perspectivă contribuţiile operaţionale şi conceptuale ale României, Poloniei şi Turciei la acţiunea NATO în regiune sunt şi rămân esenţiale. Am avut discuţii foarte consistente, am trecut în revistă rezultatele principalelor evoluţii la nivel NATO, reuniunile ministeriale recente, am discutat despre acţiuni de follow-up la acestea, am abordat pregătirea summitului NATO din acest an de pe 14 iunie, care ne va permite să reconfirmăm unitatea şi solidaritatea aliate şi mai ales să consolidăm o relaţia transatlantică puternică, aceasta fiind fundamentul securităţii euro-atlantice”, a afirmat Aurescu în contextul Reuniunii Trilaterale pe teme de securitate România, Polonia ,Turcia.
El a menţionat că summitul NATO din acest an reprezintă o etapă importantă în evoluaţia Alianţei şi că NATO trebuie să devină mai puternică din punct de vedere politic şi militar. 
“Credem că summitul NATO din 2021 va fi o etapă foarte importantă în evoluţia alianţei. Am subliniat astăzi că ne dorim ca NATO să devină mai puternic din punct de vedere politic şi militar, un actor cu veritabilă proiecţie globală. Am împărtăşit cu colegii mei din Turcia şi Polonia priorităţile României, importanţa continuării consolidării pe mai departe a posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic, inclusiv în sudul său, mai ales în lumina evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre şi în general în lumina consolidării progresive în ultimii ani a prezenţei militare ruse în regiune. De asemenea, am susţinut consolidarea acţiunii NATO în promovarea rezilienţei şi inovării, am evidenţiat centrul atlantic pentru rezilienţă pe care România îl înfiinţează pe care o să-l operaţionalizăm în lunile următoare”, a mai transmis Bogdan Aurescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.