Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că România a demonstrat, respectând standardele Schengen, că poate gestiona o situaţie de criză, el făcând referire la modul în care autorităţile au gestionat intrarea în ţară a peste 1,2 milioane de refugiaţi din Ucraina. "Cu atât mai mult putem să gestionăm o frontieră Schengen", susţine Aurescu, în acest context.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni seară, la Digi 24, dacă în cadrul discuţiilor pe care le-a avut săptămâna trecută cu ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, a fost abordat şi subiectul aderării României la Spaţiul Schengen, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a răspuns afirmativ.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
"Am discutat, evident, şi despre Spaţiul Schengen, arătând ce a făcut România în toată această perioadă, modul în care a gestionat frontiera externă a Uniunii Europene, chiar dacă nu suntem stat Schengen, şi care a arătat că putem gestiona în mod adecvat o situaţie de criză cu peste 1,22 milioane de refugiaţi care au intrat deja în România, respectând, în acelaşi timp, normele Schengen în vigoare, ceea ce arată că putem să gestionăm o situaţie de criză, prin urmare cu atât mai mult putem să gestionăm o frontieră Schengen. Discuţiile vor continua, vom continua demersurile noastre în acest sens”, a afirmat Bogdan Aurescu. 
 
Întrebat dacă România are susţinerea Franţei în ceea ce priveşte includerea în Spaţiul Schengen, Aurescu a arătat că Franţa "a avut în ultimii ani o atitudine foarte constructivă în acest sens”.
 
Ministrul de Externe a evitat să dea un termen cu privire la momentul în care va exista o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen, el subliniind că nu doreşte să avanseze termene, dar arătând că este "în interesul” Uniunii Europene această aderare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.