Aproximativ 230 de militari spanioli se alătură Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă dislocat la Cincu, a declarat ministrul Apărării Angel Tîlvăr, după întâlnirea cu omologul spaniol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În marja Reuniunii informale a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, ministrul Angel Tîlvăr a avut o întrevedere cu omologul spaniol, Margarita Robles. Cu acest prilej, a fost evidenţiat nivelul foarte bun al cooperării dintre armatele României şi Regatului Spaniei, în contextul Parteneriatului strategic existent între cele două ţări, şi angajamentul comun pentru consolidarea securităţii europene şi euro-atlantice”, transmite MApN.

„Spania are un rol substanţial în asigurarea securităţii pe Flancul Estic al NATO şi, în particular, am salutat reconfirmarea angajamentului acesteti ţări pentru securitatea Mării Negre. Astfel, în contextul activităţilor de vigilenţă sporită, contribuţia Spaniei la eforturile colective în regiune cuprinde, printre altele, dislocarea în România a unui radar de supraveghere aeriană, participarea la misiunea de poliţie aeriană întărită (eAP) în 2021 şi 2023, precum şi decizia recentă de participare cu aproximativ 230 de militari la Grupul de Luptă pentru Apărare Colectivă din România, condus de Franţa şi dislocat la Cincu ", a precizat ministrul apărării naţionale.

Ministrul Tîlvăr a subliniat că i-a văzut pe militarii spanioli în România atunci când au participat la diferite exerciţii sau când efectuau misiuni de poliţie aeriană şi a fost impresionat de profesionalismul lor.

Comform MApN, în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat, de asemenea, şi subiecte referitoare la priorităţile Preşedinţiei spaniole la Consiliul UE, misiunile PSAC din Africa, situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO şi din regiunea Mării Negre, oficialul român afirmând că unitatea europeană şi aliată este importantă pentru a depăşi crizele multiple care domină mediul internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.