Ambasadorul Israelului la Bucureşti, ES David Saranga, afirmă, întrebat dacă în opinia sa statele europene ar trebui să ia exemplul Israelului şi să introducă serviciul militar obligatoriu, că o astfel de decizie ar fi greu de implementat în ţările Europei după decenii de pace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat duminică, în emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, dacă statele europene ar trebui să introducă stagiul militar obligatoriu, aşa cum se întâmplă în Israel, David Saranga spune că în Israel armata este „şi o obligaţie, şi o datorie, dar este şi un drept”, iar în această ţară bărbaţii fac trei ani de armată, iar femeile fac doi ani de armată. 
El a povestit că a făcut patru ani de armată, că după doi ani a fost rănit în luptă şi i s-a mulţumit pentru serviciul făcut, având posibilitatea de a rămâne acasă, dar după ce s-a vindecat a dorit să continue. 
„La noi acest serviciu militar este mult mai mult decât serviciu militar, este o datorie faţă de ţară şi este o etapă în viaţă prin care orice persoană vrea să treacă. În Europa este diferit. Societatea europeană, după al Doilea Război Mondial, dar mai ales în ultimii 20-30 de ani, când au avut o viaţă foarte comodă, când a fost pace, să introduceţi din nou serviciul militar nu este uşor. Încă nu cred că guvernele europene se gândesc la asta, încă nu sunteţi acolo, dar nu o să fie ceva uşor”, adaugă ambasadorul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.