Vodafone şi Microsoft semnează astăzi un Memorandum de Înţelegere cu scopul de a accelera digitalizarea sectoarelor public şi privat din România. Cele două companii vor coopera pentru dezvoltarea de programe de digitalizare, cercetare, inovaţie şi responsabilitate socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colaborarea dintre Vodafone şi Microsoft, expertiza acestora şi resursele reunite vor putea aduce beneficii semnificative cetăţenilor şi afacerilor din România.

„Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ţine de digitalizare, de la educaţie, laboratoare de cercetare şi inovare şi proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum şi pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoţi pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români”, afirmă Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România.

Cele două companii vizează creşterea calităţii educaţiei şi susţin tranziţia accelerată spre  abilităţile digitale şi folosirea tehnologiei. De asemenea, scopul memorandumului include şi implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic şi dezvoltării capitalului uman.

"Microsoft continuă să susţină şi se angajează faţă de România, guvernul său, afacerile şi oamenii în inovaţiile digitale, strategia cloud şi agenda de competenţe tehnologice pentru a accelera transformarea digitală. Parteneriatele puternice bazate pe o misiune comună, cum ar fi această colaborare cu Vodafone România, sunt vitale pentru a contribui la crearea unui impact de durată, pentru a permite atât sectorului privat, cât şi cel public să conducă schimbări sistemice şi să progreseze către un viitor mai incluziv, echitabil şi durabil”, a declarat  Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România.

Microsoft România şi Vodafone România vor coopera şi pentru organizarea unor evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovaţiei, IT, tehnologiei şi telecomunicaţiilor, precum seminariile, atelierele şi cursurile online.

Despre Vodafone

Unică prin amploarea sa, ca cea mai mare companie de telecomunicaţii şi tehnologie din Europa şi Africa, Vodafone transformă modul în care trăim şi lucrăm prin inovaţie, tehnologie, conexiuni, platforme, produse şi servicii. Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 20 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 47 de ţări. La 31 decembrie 2022, aveam peste 330 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi peste 21 de milioane de clienţi ai serviciilor TV. Vodafone este lider mondial în domeniul IoT (Internet of Things), conectând peste 155 de milioane de dispozitive şi platforme.

Am revoluţionat segmentul fintech din Africa prin M-Pesa, serviciu care a aniversat 15 ani în 2022. Este cea mai mare platformă fintech din regiune şi oferă acces la servicii financiare unui număr de peste 58 de milioane de oameni într-un mod sigur, accesibil şi convenabil. Misiunea noastră este să „conectăm pentru un viitor mai bun”, folosind tehnologia pentru a îmbunătăţi vieţile, pentru a digitaliza sectoare critice ale economiei şi pentru a facilita o societate digitală incluzivă şi sustenabilă. Ne-am angajat să reducem impactul companiei asupra mediului, astfel încât să putem atinge net zero al emisiilor din întreg lanţul nostru valoric până în 2040, ajutându-ne în acelaşi timp clienţii să îşi reducă propriile emisii de carbon cu 350 de milioane de tone până în 2030. Facem paşi importanţi în reducerea deşeurilor rezultate din dispozitivele mobile şi în atingerea obiectivului de a reutiliza, revinde sau recicla 100% din echipamentele noastre de reţea care devin redundante. Credem în puterea conectării şi în servicii digitale pentru a îmbunătăţi societatea şi economiile, lucrând alături de guverne pentru a digitaliza sănătatea, educaţia şi agricultura şi pentru a crea oraşe mai curate şi mai sigure. Produsele şi serviciile noastre sprijină digitalizarea afacerilor, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

Strategia noastră de incluziune urmăreşte ca nimeni să nu fie lăsat în urmă asigurând conectare, dobândirea de abilităţi digitale şi dezvoltarea de produse şi servicii relevante, care facilitează accesul la educaţie, sănătate şi finanţe. Ne-am angajat, de asemenea, să dezvoltăm o forţă de muncă diversă şi incluzivă, care să reflecte clienţii şi societăţile în care activăm.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com, urmăriţi-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectaţi-vă cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone

(Articol susţinut de Vodafone.)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.