Holul este primul spaţiu în care intră musafirii şi reprezintă prima impresie pe care şi-o fac despre casa ta, aşa că este un loc în care doreşti să ai un impact pozitiv. Nu i-ai acordat atenţie până acum? Sau poate eşti în căutarea unui mobilier pentru hol nou? Este uşor să faci o schimbare acestei zone şi să o transformi într-o zonă elegantă, primitoare, dar funcţională a casei. În acest ghid vei găsi toate informaţiile de care ai nevoie pentru a amenaja frumos noul mobilier de hol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispunerea holului

Holul sau intrarea este o zonă de tranziţie decorativă şi practică, care necesită o amenajare optimă. Amenajarea acestei părţi a casei pentru a o face atât primitoare, cât şi funcţională necesită un mobilier pentru hol, respectiv elemente decorative.

Începe prin a arunca o privire atentă asupra holului şi fă măsurători. Alege o combinaţie elegantă de culori, alege mobilierul şi accesoriile pentru hol şi, în cele din urmă, adăugă note personale pentru a face spaţiul unic.

Componentele unui hol practic

Această zonă tinde să fie îngustă, aşa că articolele pe care le pui aici trebuie să economisească spaţiu, pentru a permite oamenilor să treacă cu uşurinţă. În general, articolele de mobilier sau accesoriile sunt cele standard:

  • un dulap (pentru paltoane, jachete sau haine folosite numai atunci când ieşi afară);
  • un pantofar (pentru a-ţi organiza ghetele, pantofii şi papucii care vor fi lăsaţi la uşa din faţă);
  • suporturi sau cârlige (pentru agăţarea eşarfelor, pălăriilor, genţilor etc.);
  • un raft (pentru haine şi pantofi);
  • tăvi şi farfurii (pentru chei, portofel);
  • coşuri şi cutii;
  • scaun/taburet/bancă;
  • o oglindă;
  • un suport pentru umbrele sau cârlige şi desigur, o iluminare bună, fie naturală, fie artificială.

Decorul

Când vine vorba de decor, personalizează-ţi holul alegând accesorii care reflectă stilul şi gustul tău. Designerii de interior îţi recomandă să utilizezi culori deschise: alb, alb murdar, fildeş, pasteluri, gri deschis, crem folosit cu lumină naturală sau lămpi, dând o senzaţie de spaţiu.

Crearea unui mic perete foto sau unui panou cu imagini, dacă ai spaţiu, sau pur şi simplu adăugarea de câteva fotografii înrămate, vaze sau imagini pe o masă, precum şi adăugarea unei lămpi, amestecarea şi potrivirea tapetului şi vopselei - acestea sunt doar câteva idei de bază pentru a oferi spaţiului o ambianţă personalizată, decorativă.

Trenduri

Decizia pentru ce stil să alegi pentru holul tău unic va depinde atât de gustul tău, cât şi de spaţiul disponibil. Fie că este vorba doar de o intrare mică sau de un foaier mare, cu siguranţă vei găsi ceva potrivit care poate fi personalizat.

În linii mari, tendinţele actuale de decor înclină spre simplitate şi un aspect relaxat. Materialele şi culorile sunt cele naturale precum ocru, bej, nuanţe palide şi calde combinate cu taupe, albastru şi verde.

Sustenabilitatea este, de asemenea, din ce în ce mai importantă. Mobilierul de hol din lemn natural sau lăcuit în alb dă senzaţia de mai mult spaţiu. Piesele inspirate din natură şi fibrele naturale sunt ideale, cu inul ca ţesătură vedetă.

În continuare ai ca inspiraţie 3 stiluri care sunt în trend.

#1. Stilul boem

Acest stil îmbină vechiul şi noul şi necesită reciclarea mobilierului de epocă. Pictează-le singur în tonuri de roşu, verde, albastru sau galben, oferindu-le o nouă viaţă. Între timp, ţesăturile de in şi bumbac şi covoarele de lână vor adăuga textură zonei.

#2. Stilul clasic

Un aspect atemporal perfect dacă vrei să creezi o casă cu o eleganţă discretă. Liniile curate, simetria şi simplitatea sunt asigurate cu mobilierul din lemn cu design plăcut şi culori calde, precum castanul, mahonul sau stejarul. Unele tonuri, cum ar fi un perete gri sau podea din lemn de esenţă tare, adaugă interes vizual decorului şi creează un hol sofisticat.

#3. Stilul scandinav

Aceasta este o tendinţă foarte populară, cunoscută pentru simplitatea şi căldura sa. Albul, bejul deschis şi griul sunt opţiuni excelente pentru a crea o atmosferă senină, relaxantă. Câteva articole de mobilier funcţionale bine alese vor completa aspectul.

Caută şi tu ce stiluri sunt în trend pentru mai multă inspiraţie în amenajare!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.