Primul episod al acestui sezon din El Clasico le găseşte pe cele două echipe în formă bună, însă catalanii au în continuare mari probleme cu accidentările. Barcelona lui Xavi este însă neînvinsă pe teren propriu în acest sezon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un singur punct le desparte pe cele două echipe în clasamentul din LaLiga, acolo unde Realul este lider, la egalitate cu Girona, până la întâlnirea de pe Estadio Olimpico, casa temporară a catalanilor, cât timp Camp Nou este în renovare. Astfel, meciul de sâmbătă poate aduce şi o schimbare de lider în clasament, în cazul în care Barcelona câştigă un nou El Clasico, aflat la episodul cu numărul 255. Până în acest moment, Real are 102 victorii, Barca a câştigat 100 de meciuri, în timp ce 52 s-au încheiat la egalitate.

Cea mai bună ofertă de pariuri şi cote e aici

BARCELONA, VICTORII PE LINIE ACASĂ ÎN ACEST SEZON

Campioana en-titre din LaLiga are cinci victorii consecutive în campionat în acest sezon şi două în Champions League, ultima venind chiar miercuri seară, împotriva lui Şahtior, scor 2-1. Ultimul meci pierdut de echipa lui Xavi pe teren propriu a fost în mai, cu Real Sociedad. Barcelona este neînvinsă în 13 meciuri oficiale disputate până acum. Pe teren propriu, Barca stă fantastic în campionat, chiar dacă nu mai beneficiază de aportul fantastic al fanilor de pe „Camp Nou”. Are cinci victorii în cinci meciuri, cu un golaveraj de 12-2 şi patru meciuri fără gol primit, ultimele victorii fiind la limită, 1-0, cu Bilbao şi Sevilla, în LaLiga. Doar două dintre cele cinci meciuri au avut, însă, peste 2,5 goluri.

Lotul lui Xavi Hernandez nu arată însă deloc bine, în contextul în care gruparea blaugrana are în continuare mulţi jucători de bază accidentaţi. Robert Lewandowski ar putea reveni pe teren după accidentarea suferită în meciul cu Porto din Champions League, scor 1-0. Antrenorul a anunţat că atât De Jong cât şi Raphinha se recuperează bine şi ar putea fi incluşi în lot, însă situaţia în cazul lor rămâne incertă. Barça ştie însă că nu va putea conta pe Kounde, Pedri şi Sergi Roberto. După meciul cu Şahtior din Ligă, Joao Felix s-a accidentat şi el, însă veştile sunt bune pentru catalani, având în vedere că staff-ul medical, dar şi jucătorul au anunţat că e vorba doar de o lovitură, iar portughezul ar fi apt pentru meciul de sâmbătă.

Vezi ce cotă are Joao Felix să marcheze în El Clasico

MADRILENII, DOAR O ÎNFRÂNGERE ÎN DEPLASARE

Real Madrid a pierdut un singur meci în acest sezon, derby-ul cu Atletico Madrid din deplasare. Madrilenii vin însă după remiza cu Sevilla din campionat, scor 1-1, dar moralul este bun după victoria din Champions League cu Braga, scor 2-1, acolo unde golgheterul din LaLiga, Jude Bellingham, a marcat din nou. Echipa lui Carlo Ancelotti are cea mai bună apărare din LaLiga, cu doar 7 goluri încasate în 10 meciuri jucate şi al patrulea cel mai bun atac, cu 21 de reuşite. În deplasare, doar Atletico a marcat mai mult decât Real – 12 goluri faţă de cele 11 ale echipei lui Ancelotti –, iar Real are trei meciuri cu peste 2,5 goluri şi trei cu sub 2,5 goluri, un echilibru perfect din acest punct de vedere în deplasări. 

La nivel de lot, Realul nu se poate baza pe Courtois, om cheie în întâlnirile trecute din El Clasico, şi nici pe Ceballos, Militao şi Arda Guler, toţi fiind accidentaţi. În schimb, madrilenii vor putea conta pe Joselu, care deşi nu a fost inclus în lot pentru meciul cu Braga, este apt de joc sâmbătă seară, oferind un plus în compartimentul ofensiv. 

Carlo Ancelotti şi Xavi Hernandez se întâlnesc pentru a opta oară pe banca tehnică. Din cele şapte întâlniri de până acum, niciuna dintre ele nu s-a încheiat cu o remiză, antrenorul catalan ieşind victorios de patru ori, în timp ce Don Carlo a câştigat trei partide. Italianul are însă o statistică pozitivă de partea sa, a câştigat de fiecare dată primul El Clasico din sezon în ultimele două campanii. 

De menţionat şi că, în cel mai recent duel direct, din returul Cupei Regelui din sezonul trecut, „Los Blancos” s-au impus cu 4-0 chiar la Barcelona, punând capăt unei serii de trei victorii ale catalanilor în „directe”. În ceea ce priveşte campionatul, în sezonul trecut fiecare dintre cele două rivale şi-a câştigat meciul de pe teren propriu: 3-1 pentru Real Madrid, în tur, 2-1 pentru echipa blaugrana, la retur.

În vară, cele două formaţii s-au întâlnit şi într-un meci amical, disputat pe tărâm american, în care s-au impus elevii lui Xavi cu 3-0. Au marcat atunci Ousmane Dembele, plecat între timp la PSG, Fermin şi Ferran Torres.

Inspiră-te pentru bilete de pariuri direct din Super Social

 

CE MAI TREBUIE SĂ ŞTIM 

  • Barcelona a încasat doar două goluri în acest sezon acasă în campionat, în remontada cu Celta Vigo, scor 3-2. 
  • Barcelona nu a pierdut în ultimele 10 meciuri în LaLiga, în timp ce Real e neînvinsă în 12 din ultimele 13 meciuri
  • Patru din ultimele cinci meciuri directe oficiale în toate competiţiile s-au încheiat cu peste 2.5 goluri
  • În ultimii 20 de ani un singur meci s-a încheiat 0-0, pe terenul Barcelonei. 
  • Real Madrid a marcat în fiecare meci jucat în deplasare în acest sezon.
  • Minimum 3 goluri s-au înscris în ultimele şase întâlniri din LaLiga dintre cele două. 

ECHIPELE PROBABILE 

Barcelona: Ter Stegen - Cancelo, Araujo, Christensen, Balde - Gundogan, Oriol Romeu, Gavi - Lamine Yamal, Ferran Torres, Joao Felix 

Real Madrid: Kepa - Carvajal, Rudiger, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Rodrygo, Bellingham, Vinicius 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.