Raiffeisen Bank România susţine iniţiativa Dăruieşte Viaţă pentru construcţia până în 2030 a primului campus medical din România. Aceasta reprezintă etapa a doua a unui demers început în urmă cu mai bine de 5 ani şi jumătate, finalizat, recent, prin inaugurarea primul spital dedicat cu precădere copiilor bolnavi de cancer din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am făcut un spital! Dar nu ne oprim aici”, au anunţat Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Dăruieşte Viaţă, ONG-ul care a pus bazele primului spital din România, construit cu o investiţie de 53 de milioane de euro, integral din donaţiile a 350.000 de români şi sponsorizările a 8.000 de companii. "În noua clădire se vor muta doar o parte din secţiile Spitalului Marie Curie. Dar toţi copiii bolnavi trebuie să fie trataţi în aceleaşi condiţii moderne. Ce urmează? Construcţia unei a doua clădiri, pentru a muta aici toate celelalte specializări ale spitalului şi a oferi aceleaşi condiţii de tratament”, spun fondatoarele asociaţiei.

”În fiecare an, susţinem proiecte şi cauze cu care rezonăm şi Dăruieşte Viaţă este una din acestea. Ştim că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare în bine, însă atunci când ne unim forţele, puterea lui împreună cunoaşte valenţe pe care poate nici nu ni le imaginăm. Este de-a dreptul impresionant cum oameni şi companii se pot ralia în jurul unui obiectiv comun şi suntem mândri că putem pune umărul la următoarea etapă din visul Dăruieşte Viaţă de a le oferi copiilor din România care trec prin aceste diagnostic şansa să fie trataţi în ţară, cu respect, empatie şi în cele mai bune condiţii.” – Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Cea de-a doua fază include construcţia unei clădiri de dimensiuni similare cu cea a cărei finalizare a fost marcată vineri, pe 24 noiembrie; ulterior, urmând să fie dezvoltat şi un campus medical cu spaţii de cazare, spaţii de învăţare şi spaţii tehnice.  

A doua clădire va fi construită pentru a muta toate celelalte specializări ale Spitalului ”Marie Curie” din Bucureşti şi a oferi aceleaşi condiţii de tratament tuturor pacienţilor, precum şi pentru a asigura spaţii de cercetare şi  training pentru echipa medicală. Data estimată pentru inaugurarea celei de-a doua clădiri este 2027, iar în 2030 se estimează finalizarea campusului medical.   

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare şi lichiditate solide, activează pe piaţa bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi în 285 de unităţi, 1.126 ATM&MFM şi peste 28.900 POS-uri. 

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susţine mediul economic din România, oferind produse şi servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienţilor. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societăţii prin finanţarea economiei reale şi sustenabile. Totodată suntem implicaţi în comunitate, prin susţinerea a 5 piloni de dezvoltare: educaţie, ecologie urbană, sport ca stil de viaţă sănătos, inovaţie, şi, nu în ultimul rând, artă şi cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare şi perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea Banking 1:1", o modalitate interactivă de a crea un plan financiar personalizat pentru clienţii noştri, folosind aplicaţia Smart Finance, dezvoltată local, de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Despre Dăruieşte Viaţă

De mai bine de 10 ani, Dăruieşte Viaţă construieşte şi reconstruieşte secţii, spitale, speranţe, investind peste 43 mil. euro în sistemul medical din România, fonduri strânse exclusiv din donaţii şi sponsorizări. Dăruieşte Viaţă a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relaţia cu Autorităţile, a modernizat mai multe secţii de oncologie din ţară (Braşov, Timişoara, Cluj, Bucureşti) şi a demarat cel mai mare proiect de implicare socială din ultimii ani: construcţia Spitalului de Copii de la Bucureşti. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice şi peste 7.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. Fondatoarele Asociaţiei au schimbat un Ordin de Ministru pentru a facilita accesul pacienţilor cu boli grave la tratament în UE.

Dăruieşte Viaţa s-a implicat activ şi în perioada pandemiei de coronavirus, ridicând două unităţi modulare de triaj la Sibiu şi la Bucureşti, Spitalul Modular 1 Elias pentru pacienţii cu COVID-19 (o investiţie de aprox. 2.6 mil euro), Spitalul Modular 2 Piatra Neamţ (o investiţie de aprox. 2.7 mil euro) şi sprijinind cu echipamente de protecţie şi echipamente medicale peste 140 de unităţi de îngrijire, din 102 oraşe. În total, Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul donatorilor şi sponsorilor, a distribuit 17 tone de echipamente de protecţie în toată ţara. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.