În cadrul Kaufland România, unul dintre angajatorii din top din România, dar şi din Europa, orice persoană îşi poate găsi locul, inclusiv cele cu dezabilităţi. În toate locaţiile Kaufland se regăseşte cel puţin un angajat cu dizabilităţi, compania având în prezent peste 450 de angajaţi cu dezabilităţi. Dorind să continue să ofere posturi cât mai diverse dedicate persoanelor cu dizabilităţi, compania a creat Kaufland ACCES, un program de angajare şi integrare în echipa Kaufland, dedicat persoanelor cu dizabilităţi, demarat în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul Kaufland România, unul dintre angajatorii din top din România, dar şi din Europa, orice persoană îşi poate găsi locul, inclusiv cele cu dezabilităţi. În toate locaţiile Kaufland se regăseşte cel puţin un angajat cu dizabilităţi, compania având în prezent peste 450 de angajaţi cu dezabilităţi. Dorind să continue să ofere posturi cât mai diverse dedicate persoanelor cu dizabilităţi, compania a creat Kaufland ACCES, un program de angajare şi integrare în echipa Kaufland, dedicat persoanelor cu dizabilităţi, demarat în 2019.

Programul pilot a inclus găsirea sau crearea poziţiilor adecvate în cadrul Kaufland, demararea procesului de comunicare şi recrutare, precum şi analizarea procesului integrării noilor colegi în echipă, pentru a identifica schimbările şi soluţiile necesare pentru îmbunătăţirea acestuia.

Primul pas a fost organizarea de traininguri interne pentru echipa Kaufland, care urma să implementeze programul la toate nivelurile. A urmat organizarea a 7 evenimente de popularizare a programului şi de recrutare în cele 5 oraşe incluse în programul pilot - Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova - complementate de un program de recrutare care s-a bucurat de susţinerea filialelor judeţene ale DGASPC, precum şi de ajutorul mai multor organizaţii neguvernamentale şi asociaţii din domeniu.

Programul presupune trei direcţii esenţiale de acţiune:

• Crearea de canale de recrutare dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi promovarea acestor canale către persoanele interesate, potenţiali beneficiari sau instituţii dedicate persoanelor cu dizabilităţi.
• Transformarea Kaufland într-un angajator inclusiv, prin întâmpinarea nevoilor fizice şi psihice ale persoanelor cu dizabilităţi.
• Comunicare şi programe de traininguri interne pentru susţinerea integrării noilor colegi în echipa Kaufland.



Programul ACCES are în vedere adaptarea spaţiilor de lucru Kaufland pentru a mări capacitatea de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi, fie că sunt angajaţi sau clienţi, alocarea de resurse interne în acest scop, integrarea persoanelor cu dizabilităţi şi dezvoltarea unei culturi organizaţionale bazate pe acceptarea diversităţii şi încurajarea ei, asumarea educării în acest sens atât a membrilor echipei, cât şi a clienţilor şi societăţii în general.

În 2023, Kaufland a fost desemnată „Angajator de top” pentru a opta oară în România şi pentru a cincea oară în Europa de către Top Employers Institute din Olanda, ceea ce arată preocuparea companiei pentru bunăstarea angajaţilor, a cerinţelor lor, dar şi pentru oportunităţile de dezvoltare de care au nevoie.

Kaufland România, parte din grupul Schwarz, este unul dintre cei mai mari retaileri locali, dar şi din Europa. Compania are o echipă formată din 155.000 de angajaţi la nivel internaţional şi peste 17.000 la nivel naţional.

Persoanele interesate să se alăture companiei Kaufland, o pot face aplicând online pe siteul cariere.kaufland.ro, apelând 021 91 32 sau venind la Biroul de Informaţii din oricare magazin din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.