Kaufland România, una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 ţări şi 148.000 de angajaţi, a continuat şi anul acesta seria de acţiuni de promovare a diversităţii atât pe piaţa muncii, cât şi la nivelul societăţii. Compania este un ferm promotor al diversităţii şi incluziunii, realizând investiţii majore în această direcţie de-a lungul anilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaufland România, una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 ţări şi 148.000 de angajaţi, a continuat şi anul acesta seria de acţiuni de promovare a diversităţii atât pe piaţa muncii, cât şi la nivelul societăţii. Compania este un ferm promotor al diversităţii şi incluziunii, realizând investiţii majore în această direcţie de-a lungul anilor.

Astfel că, retailerul a sărbătorit şi în 2023 Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În semn de solidaritate, pe 3 decembrie, compania a iluminat magazinul şi sediul central Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu în culoarea mov, simbolică pentru susţinerea persoanelor cu dizabilităţi, exprimându-şi încă o dată angajamentul pentru egalitatea de şanse la toate nivelurile, alături noul ambasador al programului A.C.C.E.S., George Baltă, fost jucător de rugby, maratonist în scaun rulant şi speaker motivaţional.

Această acţiune a fost demarată în semn de solidaritate, parte din iniţiativa „Purple Night Romania” desfăşurată de Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC). În plus, pentru că ceea ce defineşte echipa Kaufland este unitatea, angajaţii au purtat hanorace mov, ca simbol al sprijinului pentru persoanele cu dizabilităţi.



Prin programul A.C.C.E.S. (Angajarea de Candidaţi cu Cerinţe şi Evoluţii Speciale) lansat în 2019, compania investeşte în integrarea profesională şi socială a persoanelor cu dizabilităţi. Peste 450 de persoane cu dizabilităţi au devenit parte din echipa Kaufland, iar alte 700 de poziţii dedicate sunt deschise pentru noi membri care doresc să se alăture.

„Credem foarte mult în puterea diversităţii şi ştim că doar împreună putem produce o schimbare. De aceea, alături de George Baltă, suntem încrezători că putem duce mai departe mesajul acceptării. Sprijinim oamenii să-şi depăşească limitele şi suntem aici pentru a le oferi un mediu accesibil pentru a-şi atinge potenţialul.”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.
Ca parte a programului A.C.C.E.S, retailerul a sprijinit, în acelaşi timp, iniţiative ale organizaţiilor cu valori comune, menite să încurajeze diversitatea şi incluziunea. Printre acţiunile susţinute în a doua jumătate a anului trecut amintim:

• Kaufland-BRD Wheelchair Tennis Open 2023
• Romanian Accesibility Awareness Day 2023
• Inclusive Recruitment Conference 2023
• Accesibilizarea Lacului Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), alături de Asociaţia Caiac Smile
• Gala Voices of Disability, alături de Asociaţia Open Your Heart
• Business Disability Summit
• Gala pentru Demnitate de la Palatul Culturii din Iaşi

Tot în 2023, cu ocazia Lunii Diversităţii, retailerul a derulat proiectul „Cărucioarele Diversităţii”, prin care s-a adresat, în primul rând, angajaţilor Kaufland România, care au oportunitatea să lucreze într-un mediu deschis nevoilor şi aşteptărilor lor, dar şi candidaţilor interesaţi să se alăture echipei.

Totodată, compania a lansat în vară „Kaufland Dance Talk”, o campanie inedită de recrutare pentru persoanele cu deficienţe de auz.

 

Persoanele interesate să se alăture echipei Kaufland România, o pot face aplicând online pe www.cariere.kaufland.ro, telefonic la 0219132 sau venind la biroul de informaţii din oricare magazin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.