Tehnologia AI este tot mai prezentă în vieţile noastre şi impactează numeroase domenii. O ultimă dovadă este cel mai recent clip al trupei Guns N' Roses, care a fost realizat prin intermediul tehnologiei AI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei de la Guns N' Roses au apelat la Creative Works London, studioul care a mai colaborat cu trupa pentru animaţiile de la show-urile live, dar şi la alte videoclipuri.

Clipul melodiei "The General" urmăreşte un băiat pe străzile unui peisaj urban tulburător, în tonuri magenta, în timp ce este ameninţat de jucăriile din copilărie care se transformă şi capătă un aspect ameninţător.

Potrivit informaţiilor făcute publice de cei de la Creative Works London, videoclipul a fost creat iniţial ca unul complet animat în Unreal Engine. Ulterior s-a apelat la un soft de Inteligenţă Artificială, denumit Stabble Diffusion. Schiţele conceptuale şi filmările realizate în Unreal Engine au fost folosite ca punct de plecare, iar softul de AI a realizat finisajele. "AI accelerează procesul exponenţial", a afirmat Dan Potter, directorul de creaţie de la Creative Works London.

Cu ajutorul soft-ului AI a fost posibil ca urşii de pluş să se dezintegreze şi să se transforme în scaune, ferestrele să devină uşi şi holuri, iar creaturile biomecanice să pâlpâie în fundal înainte de a se transforma. Toate acestea ar fi fost posibile şi prin soft-uri obişnuite, însă tehnologia AI a accelerat considerabil fluxul de muncă.

"Nu se putea potrivi mai bine o astfel de abordare decât pentru o trupă decât Guns N' Roses. Este un instrument creativ la finalul zilei, chiar dacă unii artişti îl consideră controversat", a mai spus Dan Potter.

Guns N' Roses s-a înfiinţat în 1985

Guns N' Roses se pregăteşte să aniverseze 40 de ani de existenţă. Trupa s-a înfiinţat în 1985 după ce formaţiile LA Guns şi Hollywood Rose au decis să se unească. Membrii componenţi au fost Axl Rose, Izzy Stradlin, Tracii Guns, Ole Beich şi Rob Gardner. Apoi, locul lui Guns a fost luat de Slash, în timp ce Duff McKagan l-a înlocuit pe Ole Beich.

Printre cele mai importante premii câştigate de trupa Guns N' Roses în istorie sunt Best New Artist – MTV Music Awards (Welcome to the Jungle) – 1988, Single Pop/Rock Favorite – American Music Awards (Sweet Child O ‘Mine) – 1988, Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artist – American Music Awards – 1990, Favorite Heavy Metal/Hard Rock Album – American Music Awards (Appetite for Destruction) – 1990, Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artist – American Music Awards – 1992 şi Best Selling Hard Rock Artist – World Music Awards – 1993.

Melodiile trupei nu se aud însă doar în concerte şi pe YouTube sau Spotify, ci pot fi auzite şi în numeroase filme. Printre cele mai cunoscute sunt Terminator 2, Jumanji - Next Level şi Deadpool. În plus, de mai bine de 8 ani, hiturile formaţiei pot fi auzite şi pe coloana sonoră a slotului Guns N' Roses lansat de NetEnt, unul din cei mai cunoscuţi provideri de conţinut pentru casino, în al cărui portofoliu se regăsesc mai multe sloturi cu tematică muzicală.

https://www.youtube.com/watch?v=KcrR2JsZ5S4

Fără niciun dubiu, Guns N' Roses este una dintre cele mai iubite trupe de hard rock din istorie. Drept dovadă stau sutele de concerte din ultimii ani, care au umplut stadioanele. La fel s-a întâmplat şi în România, când Guns N' Roses a concertat. Arena Naţională a fost gazda unui concert special cu 42 de mii de spectatori în 2023, care s-au arătat încântaţi de atmosfera creată de componenţii trupei, mai ales că au putut fi auzite şi melodii mai noi ca "Hard Skool" ori "Absurd".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.