În experienţa de degustare, alegerea paharului de vin potrivit poate face diferenţa. Pentru a te bucura pe deplin de aromele vinului preferat, trebuie să ştii diferenţele dintre diversele pahare de vin. Fie că eşti un fin cunoscător de vinuri sau doar un pasionat, indiciile de mai jos te vor ajuta să optezi pentru cele mai potrivite pahare pentru vinurile preferate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare băutură cu paharul destinat ei

Câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de pahare sunt paharele pentru vin (pentru vin alb, roşu, roze, dulce), paharele pentru şampanie, paharele pentru cocktail, paharele pentru whiskey, paharele pentru cognac şi lichior.

Selectarea fiecărui tip de pahar se face în funcţie de coordonate bine stabilite.

Calitatea, materialul, forma şi dimensiunea sunt printre cele mai importante criterii în alegerea paharului de vin potrivit

Caracteristicile esenţiale ale unui vin sunt culoarea, nuanţele şi limpezimea. Aşadar, optează pentru pahare de vin de o calitate superioară, din sticlă subţire, clară, pahare transparente şi fără defecte.

Forma şi dimensiunea paharului pot influenţa modul în care percepem aromele şi gustul vinului. Aceste aspecte diferă în funcţie de culoarea vinului. În general, este recomandat să alegi un pahar de vin suficient de mare astfel încât să permită rotirea lui fără să se verse, înlesnind astfel eliberea aromelor. Paharul trebuie să aibă picior pentru ca vinul să-şi păstreze temperatura optimă  de servire.

Ce pahare să alegem pentru vinul roşu?

Paharele pentru vin roşu pot varia în funcţie de preferinţele personale şi de tipul de vin roşu servit, dar de obicei au o cupă rotunjită, amplă, sunt mai înalte decât paharele pentru vin alb şi au o capacitate de aproximativ 350-500 ml. O cupă mai rotundă, mai amplă permite vinului să respire şi să îşi dezvăluie mai bine aromele.

Pe SensoDays ai o mulţime de game premium pentru pahare de vin de cea mai bună calitate.

Poţi alege între un set de pahare Schott Zwiesel Fortissimo Bordeaux sau un set de pahare vin roşu Schott Zwiesel Diva Burgundy din cristal Tritan.

Ce pahare să alegem pentru vinul alb?

Pentru servirea vinului alb, se recomandă folosirea paharelor în formă de lalea, cu gâtul puţin mai îngust şi cupa mai puţin amplă decât paharele pentru vin roşu. Aceste aspecte ajută la concentrarea aromelor şi la păstrarea temperaturii scăzute a vinului. Capacitatea paharelor pentru vin alb poate varia între 200-400 ml.

Setul de pahare Zwiesel Glas Pure Sauvignon Blanc sau cel de la Villeroy & Boch New Moon, tu pentru care ai opta?

Ce pahare să alegem pentru şampanie?

Pentru a menţine efervescenţa şampaniei, aceasta se serveşte în pahare de tip flute. Mai înguste, dar cu o înălţime a cupei ceva mai mare, aceste pahare sunt mai mici, având o capacitate de aproximativ 150-220 ml. Aceste aspecte ajută la păstrarea bulelor şi la eliberea aromelor. Rafinate şi elegante, paharele de şampanie pot fi realizate şi din sticlă clară, dar uşor colorată.

La capitolul pahare de şampanie, SensoDays propune cateva variante de pahare de şampanie de la Zwiesel, din cristal Tritan.

Ce pahare să alegem pentru vinul roze sau dulce?

Vinul roze se serveşte în pahare cu o formă şi dimensiune intermediară între cele pentru vinul alb şi cel roşu. Cupa este mai rotunjită decât cupa paharelor pentru vin alb, dar mai îngustă decât cupa paharelor pentru vin roşu. Capacitatea poate varia între 200-350 ml.

Vinul dulce , servit în general la desert, se poate savura din acelaşi tip de pahar pentru vin roze sau dintr-un pahar cu o cupă şi o capacitate şi mai mică.

Un vin bun se dezvăluie pe deplin doar în paharul potrivit lui. SensoDays oferă o mulţime de pahare premium, de cea mai bună calitate, care pot satisface toate preferinţele şi pot bifa toate cerinţele atunci când vine vorba despre alegerea paharului de vin potrivit.

În plus, în această perioadă, fiecare comandă de pahare de pe SensoDays îţi aduce şi un voucher cadou de 20% discount pentru achiziţionarea celor mai bune vinuri de pe Unvinpezi.ro.

Prezent în peste 300.000 de case ale românilor cu cel puţin un produs, SensoDays devine astfel partenerul tău de încredere în alegerea celor mai potrivite pahare pentru cele mai reuşite vinuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.