Părinţii diagnosticaţi cu afecţiuni grave care pot fi transmise ereditar pot apela la genetica medicală astfel încât aceste gene să nu fie transmise, mai departe, copiilor pe care şi-i doresc. Invitată la Medika TV, dr. Florina Mihaela Nedelea, medic primar genetică medicală, Clinica Neolife, a explicat ce presupune acest proces.
„Pentru pacienţii tineri care ne urmăresc, există în cazuri selecţionate şi după o analiză atentă, cei care nu vor să mai transmită boala descendenţilor, există opţiuni de testare genetică care fie folosesc o tehnică de reproduce umană asistată, mă refer la fertilizare in vitro cu testare embrionară preimplantantionala” susţine dr. Florina Mihaela Nedelea, medic primar genetică medicală, Clinica Neolife, a explicat ce presupune acest proces.
Nu oricine poate beneficia de acest tip de intervenţii, pacienţii fiind foarte atent selectaţi. Cel mai important este statusul medical pe care cuplurile îl au.
„Sunt cazuri foarte bine atent selecţionată şi vizează afecţiuni extrem de grave şi unde riscul de transmitere ereditară a afecţiunii este de 50% sau ½. Cazuri grave, cazuri care să merite testarea. Nu este simplu tehnic. Este costisitor şi este cu încărcătură emoţională” mai spune dr. Florina Mihaela Nedelea, medic primar genetică medicală, Clinica Neolife.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.