Mixerele verticale sau cu imersie sunt excelente pentru a pregăti preparate cu un efort minim. Cu toate acestea, dacă nu îl folosiţi cum trebuie, veţi ajunge să stropiţi şi să curăţaţi o mare mizerie pe masa din bucătărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva sfaturi despre cum să folosiţi un mixer vertical fără să stropiţi:

Folosiţi un bol sau un recipient cilindric

Poate că aţi aruncat ingredientele pentru smoothie în primul bol pe care îl găsiţi dimineaţa, gata să le amestecaţi cu un mixer vertical. Din nefericire, aceasta poate fi prima dvs. greşeală a zilei, rezultând o mizerie inutilă.

Bolul sau recipientul ideal pentru a fi folosit cu mixerul este unul adânc şi îngust, sau de formă cilindrică, ca un borcan. Dacă nu aveţi un borcan sau un recipient care să corespundă acestei descrieri, puteţi achiziţiona unul online din oţel inoxidabil şi versatil, permiţându-vă să îl folosiţi ca un bol de amestecare sau ca produs pentru a ţine ustensile înalte.

Dacă preferaţi să folosiţi sticla atunci când vine vorba de mâncare şi doriţi să vă păstraţi amestecul sau smoothie-ul în ea după ce l-aţi amestecat, puteţi achiziţiona aceste vase tot online. Sunt lavabile în maşina de spălat vase şi îţi vor păstra conţinutul proaspăt pentru mai mult timp, datorită capacelor lor ermetice.

Adâncimea recipientului joacă un rol imens în prevenirea stropilor, deoarece laturile înalte împiedică ingredientele să se împrăştie peste partea superioară şi să ajungă pe dvs. sau pe masa din bucătărie.

Un alt truc pentru a păstra totul în castron sau recipient este să păstraţi ingredientele la un nivel scăzut. Nu umpleţi recipientul cu ingrediente mai sus de puţin peste jumătate; altfel, s-ar putea să se verse pe deasupra când începeţi să amestecaţi cu un mixer vertical.

Activaţi mixerul odată scufundat

Un alt sfat pentru o masă de bucătărie fără mizerie are de-a face cu momentul în care trebuie să activaţi mixerul de imersie şi când trebuie să-l opriţi.

Dacă porniţi blenderul înainte ca acesta să fie scufundat în mâncare, pregătiţi-vă pentru o stropire. Lamele şi hota blenderului dvs. trebuie să fie complet scufundate înainte de a-l porni, astfel încât efectul de aspiraţie să tragă ingredientele în jos şi nu în sus şi în afară.

Acelaşi lucru este valabil şi atunci când îl opriţi. Dacă lamelele se învârt atunci când îl scoateţi din amestec, tot conţinutul care încă se află pe lame va zbura. În schimb, opriţi-l înainte de a-l scoate. Loviţi mixerul de partea laterală a recipientului pentru a da jos conţinutul în exces înapoi în bol şi apoi scoateţi-l complet.

Începeţi să amestecaţi la nivel scăzut

Dacă aveţi un mixer vertical cu setări de viteză, acest sfat vă va ajuta. Oricât de emoţionat aţi fi, să amestecaţi imediat la cea mai mare viteză nu este cea mai bună opţiune.

Odată ce mixerul este scufundat, treceţi-l pe cea mai mică setare. Odată ce a tocat toate ingredientele în dimensiuni mai uşor de gestionat şi similare, puteţi începe să măriţi viteza până când ajunge la consistenţa dorită.

Nu veţi avea controlul necesar dacă începeţi să mixaţi la viteză mare. De asemenea, blenderul vă poate tăia ingredientele în mod neuniform dacă viteza este prea mare - lăsându-vă cu cocoloaşe - şi vă veţi confrunta cu stropiri.

Începeţi să mixaţi de sus şi coborâţi pe verticală

Când folosiţi mixerul de imersie, concentraţi-vă pe câte un „strat" la un moment dat. Amestecarea nu este o cursă, ci mai degrabă un proces. Începeţi să amestecaţi din partea de sus a ingredientelor şi, pe măsură ce se amestecă, mergeţi mai jos.

Odată ce vă puteţi mişca blenderul printre ingrediente cu o oarecare uşurinţă, urcaţi înapoi până când ajungeţi la consistenţa potrivită.

Asiguraţi-vă că ţineţi blenderul cu control atunci când vă deplasaţi în jos, deoarece dacă îl mişcaţi lejer în mână veţi provoca stropiri. Evitaţi să amestecaţi în mişcări circulare sau orizontale şi mai degrabă rămâneţi doar la mişcări verticale.

Atunci când ajungeţi aproape de fundul recipientului, nu apăsaţi blenderul împotriva acestuia. Ingredientele au nevoie de spaţiu pentru a se agita, iar dacă nu există un spaţiu din care să curgă, conţinutul se va vărsa. În schimb, ţineţi-l chiar deasupra fundului şi înclinaţi uşor arborele, permiţându-i să aspire ingredientele în lamele şi să le agite din nou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.