Cefin Trucks, importatorul şi distribuitorul brandului Ford Trucks în România, a închis anul 2021 cu o cifră de afaceri de aproape 90 milioane euro, în creştere cu peste 30% faţă de 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de camioane Ford Trucks, intrat pe piaţa locală la finele anului 2016 printr-un parteneriat cu Cefin, a obţinut o cotă de piaţă de 11,5%, recâştigând poziţia de lider în segmentul de Vehicule de Construcţii, preluând poziţia de lider în segmentul de Vehicule Specializate şi urcând în categoria Autotractoare.

Anul 2021 a fost, astfel, pentru Cefin Trucks unul cu o evoluţie importantă, în care cifra de afaceri a depăşit 88 de milioane de euro, şi cu o creştere eficientă în toate diviziile care au progresat foarte mult faţă de 2020, în medie cu 30%. Compania a vândut 752 de camioane Ford Trucks noi, faţă de 583 unităţi în 2020, şi 550 de camioane rulate, faţă de 471 unităţi în 2020, ajungând la încasări de 13 milioane de euro din service, faţă de 9 milioane euro în anul anterior. 

Cefin Trucks şi-a fixat totodată cele patru direcţii de evoluţie a business-ului, în implementare începând cu 2021: dezvoltarea serviciilor financiare, o puternică digitalizare a tuturor proceselor, extinderea reţelei proprii de service, dezvoltarea gamei de produse. Prin implementarea acestui program de expansiune, Cefin Trucks prevede o cifră de afaceri de peste 140 milioane euro până în 2024 şi investiţii de 6 - 8 milioane euro pentru a finanţa creşterea organică a operaţiunilor existente, precum şi alte achiziţii.

„Un plan ambiţios bazat pe servicii care aduc valoare adaugată clienţilor noştri şi o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei, va permite ca cifra de afaceri Cefin Trucks să crească de la 80 milioane euro la 140 miioane euro până în 2024. În acelasi timp, vom investi între 6 si 8 milioane euro în finanţarea creşterii organice a operaţiunilor existente, precum şi pentru achiziţia altor business-uri în sinergie cu compania noastră. O gamă extinsă de produse, lansarea şi dezvoltarea Serviciilor Financiare, extinderea reţelei proprii de service şi digitalizarea tuturor proceselor companiei, vor constitui baza acestei cresteri”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks. 

Compania mizează inclusiv pe dezvoltarea serviciilor financiare şi de digitalizare, văzuţi ca factori diferenţiatori.

“Piaţa de automotive se mişcă, iar importanţa vânzărilor de vehicule scade, în timp ce creşte importanţa serviciilor cu valoare adăugată pe care atât clienţii, cât şi partenerii, le cer. Pentru perioada următoare, Cefin mizează pe serviciile financiare şi digitalizare ca fiind diferenţiatorii importanţi pe care să îi implementeze şi care să ne ducă la următorul nivel de dezvoltare”, spune Robert Maftei, Chief Strategy Officer & Sales Finance Director.

La rândul său, Ford Trucks este lider în segmentul de Vehicule de Construcţii, cu o cotă de piaţă de 26,7%, şi în cel al Vehiculelor Specializate, cu 22,3%, şi a crescut în segmentul de Autotractoare, la 5,5%. Cota de piaţă totală a brandului, consemnată în anul 2021, este de 11,5%, într-un mix de piaţă în care ponderea principală este cea a segmentului de Autotractoare, în care Ford Trucks este încă în faza de creştere.

„Suntem prezenţi în România alături Cefin Trucks din 2017. Pe parcursul ultimilor 5 ani, acest parteneriat a consolidat poziţia mărcii noastre pe piaţa vehiculelor comerciale din România pentru a deschide calea spre a fi un brand lider de piaţă. Ford Trucks are o strategie complexă de extindere internaţională, după integrarea completă a reţelei Europei Centrale, de Sud şi de Est în 2020, continuând finalizarea în 2021 pentru ţările din Europa de Vest.

2022 va fi un alt an de creştere semnificativă pentru Ford Trucks, în care ne vom îmbunătăţi volumele de vânzări şi cotele de piaţă pe pieţele europene, împreună cu o strategie complexa de finalizare a dezvoltarii in Europei de Vest. Prin performanţa sa excepţională, piaţa românească va fi lider în ceea ce priveşte cota de piaţă”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director, Eastern Europe & Balkans Ford Trucks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.