Pentru noi, uscătorul de păr este unul dintre cele mai importante instrumente de coafat, aşa că noi credem că este ceva ce merită să te documentezi un pic, pentru a şti cu adevărat ce primeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fie că eşti în căutarea primului tău uscător de păr sau dacă vrei să îmbunătăţeşti ceea ce ai în prezent, acest ghid de cumpărare a uscătorului de păr este pentru tine.

Putere

Prima caracteristică la care vrei să te uiţi este puterea. Aceasta se măsoară în waţi şi, în esenţă, o putere mai mare echivalează cu un flux de aer mai puternic.

În general, pe piaţa uscătoarelor de păr mai ieftine, probabil că puterea maximă pe care o vei găsi este undeva în jurul valorii de 1.800 de waţi.

Dacă îl comparăm cu un uscător de păr mai scump, dar care se află pe partea mai ieftină a nivelului profesional, acesta are o setare de viteză redusă de 1800 de waţi şi ajunge până la 2000 de waţi pentru setarea de mare viteză.

Pe măsură ce preţurile cresc şi mai mult şi te uiţi la modele profesionale mai sofisticate, poţi vedea puteri de până la trei mii de waţi, dar acest lucru este cu adevărat exagerat pentru un utilizator casnic obişnuit.

Are sens pentru un profesionist în domeniul îngrijirii părului care îl va folosi în fiecare zi în salon, dar pentru cineva acasă, am spune că, dacă alegi ceva în jur de 2.000-2.400 de waţi, vei fi în formă bună.

Elementul de încălzire

Următoarea caracteristică pe care vrei să o iei în considerare sunt elementele de încălzire din ce sunt făcute.

În general, vei vedea doua tipuri de uscator de păr. Unele care sunt etichetate ca fiind cu încălzire ceramică şi altele care nu menţionează deloc acest lucru şi asta înseamnă că elementele lor de încălzire sunt din metal.

Principalul lucru pe care trebuie să îl ştii aici este că cele ceramice se încălzesc practic mai uniform, astfel încât rezultă o mai bună distribuire a căldurii pe părul tău şi se ajunge să îţi poată usca părul un pic mai uniform şi ai mai puţine griji cu privire la punctele fierbinţi care ar putea face potenţiale daune.

Acest lucru nu pare să ducă la creşterea prea mare a preţului, deoarece am văzut o mulţime de uscătoare de păr mai ieftine care au încălzire ceramică.

Ionii negativi

A treia caracteristică la care vrei să te uiţi sunt ionii negativi. S-ar putea să sune puţin ciudat, dar pentru noi este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le poate avea uscătorul de păr.

Înseamnă că, în timp ce îţi usuci părul, aparatul respectiv lansează de fapt ioni încărcaţi negativ spre capul tău. S-ar putea să sune puţin ciudat, dar, dacă devenim ştiinţifici pentru o secundă, practic, ceea ce înseamnă că acei ioni încărcaţi negativ vor reacţiona cu moleculele de apă încărcate pozitiv din părul tău.

Ionii negativi vor ajuta la ruperea mai rapidă a moleculelor de apă, astfel încât părul se va usca mai repede şi, de asemenea, ajută la netezirea cuticulei părului, astfel încât părul va avea o strălucire naturală şi va ajuta la reducerea încreţirii.

Viteza

Majoritatea uscătoarelor de păr au două setări de viteză, joasă şi mare. Am văzut unele uscătoare de păr cu trei. Nu prea vedem rostul lor, aşa că luaţi-o ca atare.

Căldura

Totuşi, următorul este foarte important în opinia noastră şi anume setarea căldurii. Atunci când te uiţi la un uscător de păr mai profesional, vei găsi trei setări de căldură: scăzută, medie şi ridicată.

La unele dintre uscătoarele de păr de buget s-ar putea să ai doar două şi acestea sunt de obicei joasă şi înaltă. Astfel, veţi pierde acea setare medie, ceea ce poate fi cu adevărat o pacoste.

Dacă ai trei setări, acest lucru îţi va oferi cea mai mare versatilitate, astfel încât să poţi folosi setarea înaltă dacă vrei să creezi un volum foarte mare, ai setarea medie pentru coafarea tipică de zi cu zi şi apoi ai setarea inferioară care îţi va oferi un volum mai mic, un pic mai multă strălucire şi este utilă dacă încerci să îţi protejezi părul de deteriorarea prin căldură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.