Indiferent dacă frigiderul tău nu mai funcţionează sau vrei să-ţi faci o nouă bucătărie cu un aparat nou, există multe factori de luat în considerare când faci această achiziţie. Într-o mulţime de funcţii impresionante de frigider, poate fi descurajant să le analizezi pentru a-ţi restrânge selecţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frigiderele au evoluat şi oferă acum mult mai multe opţiuni decât o făceau în trecut. Ca să ne asigurăm că le cunoşti pe toate, am pus laolaltă un ghid cu caracteristici pe care să le cauţi la frigidere.

  1. Eficienţa energetică

Pentru toate tipurile de frigidere, se spune că durata de viaţă medie este de aproximativ 13 ani. Mai mult, dacă frigiderul tău a fost achiziţionat acum mai mult de 16 ani, acesta ar putea utiliza de două ori mai multă energie decât majoritatea modelelor Energy Star - şi să te coste mai mult în fiecare lună, la factura de electricitate.

Dat fiind că economisirea energiei se reduce la limitarea cantităţii de aer rece care iese din frigider, există foarte puţin spaţiu de negociere când vine vorba de prevenirea laptelui stricat, a ouălor contaminate şi a îngheţatei care se topeşte.

Prin urmare, ar putea fi de folos să cauţi logo-ul Energy Star atunci când cumperi un nou frigider - aceste modele sunt dotate cu garnituri îmbunătăţite care se închid strâns când uşa este închisă.

  1. Conectivitate WiFi

Posibilităţile sunt nelimitate cu un frigider inteligent. Deşi capacităţile variază în funcţie de branduri şi modele, unele caracteristici inteligente includ posibilitatea de a monitoriza conţinutul frigiderului de la distanţă, de a urmări datele de expirare, de a face uşor o listă de cumpărături şi de a controla alte dispozitive de automatizare a casei - toate de pe dispozitivul tău inteligent.

Cel mai impresionant, unele frigidere Samsung vin cu un panou touchscreen care îţi permite să creezi un panou virtual de anunţuri pentru membrii familiei pe uşa frigiderului, din care poţi de asemenea să vezi reţete, să transmiţi muzică şi să navighezi pe web.

  1. Rafturi edge-to-edge

Dacă eşti precaut în ceea ce priveşte spaţiul de depozitare pentru cantităţile tale copioase de alimente, poţi alege să investeşti într-un frigider care are rafturi edge-to-edge. În principiu, această caracteristică a frigiderului îţi permite să îţi maximizezi spaţiul cu rafturi care se extind pe întreaga lăţime a aparatului. Cel mai important, nu va trebui să îţi schimbi meniul şi vei putea găti pentru toată săptămâna, pentru că ai unde să depozitezi toate caserolele şi cumpărăturile.

  1. Sertare de organizare

În timp ce navighezi pe internet, îţi recomandăm să citeşti cu atenţie descrierile caracteristicilor cheie ale frigiderului pentru a determina ce atribute de organizare ar putea fi esenţiale.

Prea des, aruncăm alimente expirate mult după ce am uitat de ele. Pentru a reduce risipa alimentară (şi a-ţi optimiza veniturile), este important să ne asigurăm că toate alimentele noastre sunt în vizibilitate. Nu numai că organizarea strategică ne va aminti ce avem, dar va face şi întreţinerea (în ceea ce priveşte controlul mirosurilor şi curăţarea) mai uşoară pe termen lung.

Unele frigidere au coşuri de congelator cu separatoare şi depozitare interioară reglabilă pentru acomodarea a peste 100 de moduri de organizare a alimentelor şi pentru a te ajuta pe tine să ştii în fiecare moment ingredientele pe care le ai.

  1. Control automat al temperaturii

Nimic nu este mai descurajator decât fructele de pădure stricate şi ierburile ofilite la nici măcar o săptămână după ce ai făcut cumpărăturile. Pentru a pune capăt disperării, multe frigidere sunt proiectate cu controale presetate ale temperaturii care echilibrează automat atât temperatura, cât şi umiditatea, eliminând efectiv ghicitul din stocarea alimentelor.

Idei pentru un frigider incorporabil

Poate că nu erai atent la aceste funcţii atunci când voiai să cumperi un frigider, dar acum cu siguranţă că vei fi, din moment ce multe dintre ele fac viaţa mai uşoară, economisesc bani pe termen lungi şi combat risipa de alimente. Există opţiuni pentru fiecare buget în parte şi poate că nu vei vrea toate aceste caracteristici pe care le-am enumerat. Alege-le doar pe cele care sunt importante pentru tine şi familia ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.