Cu atât de multe stiluri diferite, materiale, lungimi şi alte opţiuni din care să alegi, cumpărarea unei geci pentru bărbaţi poate fi copleşitoare. Singurul lucru care nu ar trebui să fie complicat în a cumpăra o jachetă este ce dimensiune să alegi. Cu toate acestea, s-ar putea să te simţi confuz când trebuie să îţi cumperi o jachetă la dimensiunea ta în care sa te simţi confortabil, sau când consulţi tabelul de mărimi al unui comerciant online şi nu ai idee ce mărime ar trebui să alegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă toate aceasta sună ca situaţia ta, ai noroc! Iată 5 modalităţi simple de a alege o jachetă de iarnă care ţi se va potrivi perfect.

#1. Optează pentru o geacă pentru bărbaţi cu o mărime mai mare decât mărimea cămăşii tale

Acesta este sfatul general pentru a cumpăra o jachetă, astfel încât să nu fie prea strâmtă. A avea jacheta puţin mai mare decât dimensiunea obişnuită te va ajuta, de asemenea, să te asiguri că o poţi pune cu uşurinţă peste alte articole. De exemplu, dacă porţi în mod normal o cămaşă sau un pulover de mărime medie, caută jachete de mărime mare.

Asigură-te că iei în considerare stilul jachetei atunci când decizi ce mărime să cumperi. Unele stiluri de jachete sunt menite să se potrivească mai aproape de corpul tău decât altele. De exemplu, o geacă Guess pentru bărbaţi elegantă va arăta mai bine dacă este oarecum confortabilă, în timp ce o jachetă puf oversized va arăta mai bine dacă este largă. Cu cât este mai mare, cu atât este mai uşor să pui haine sub jachetă.

#2. Încearcă geaca pentru bărbaţi în timp ce porţi un pulover pentru a te asigura că nu este prea strâmtă

Probabil că vei dori să pui jacheta peste un pulover la un moment dat în timpul toamnei sau iernii. Poartă sau ia un pulover cu tine când mergi la cumpărături de jachete. De asemenea, poţi încerca jacheta peste un blazer, vestă sau alt articol pe care intenţionezi să îl porţi cu ea.

#3. Fă câteva mişcări în geaca pentru bărbaţi în timp ce o probezi

Încearcă să ridici braţele deasupra capului, să ridici din umeri şi să îţi încrucişezi braţele în faţa ta. Uită-te în oglindă în timp ce faci asta pentru a vedea cum arată jacheta atunci când te mişti în aceste moduri şi observă cum se simte jacheta. Dacă este dificil să te mişti în voie sau dacă jacheta pare încreţită sau întinsă în aceste poziţii, poate doreşti să încerci următoarea mărime mai mare.

Sfat: Jachetele din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul şi Lycra, vor oferi mai multă libertate de mişcare decât jachetele din fibre naturale, cum ar fi lâna, bumbacul şi caşmirul.

#4. Verifică lungimea mânecii

Aceasta ar trebui să ajungă la baza degetului mare. Lasă-ţi braţele să atârne liber în lateral şi priveşte-te într-o oglindă pentru a vedea unde cade tivul mânecilor. Tivul ar trebui să se oprească exact acolo unde degetul mare şi arătătorul se întâlnesc, astfel încât să îţi acopere complet încheietura mâinii şi un sfert din partea inferioară a mâinii. Această lungime te va ajuta să te asiguri că mâinile tale rămân calde. Evită jachetele care au un tiv mai scurt. Cu toate acestea, dacă mâneca trece de baza degetului mare, poţi avea oricând mânecile croite la o lungime mai confortabilă.

#5. Caută jachete care nu depăşesc jumătatea coapsei dacă eşti scund

Dacă eşti mic de statură, o jachetă lungă te poate copleşi şi te poate face să pari mai scund. Pentru un aspect mai măgulitor, optează pentru o cămaşă sau o jachetă care se termină la jumătatea coapsei. Aceste stiluri te vor ajuta să pari mai înalt. Unele stiluri de evitat dacă eşti minion includ parka lungi, trench şi jachete până la genunchi.

Atunci când comanzi online, tot ce ai de făcut este să consulţi tabelul cu mărimi şi să te măsori singur acasă cu un metru de croitorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.