Cauciucurile maşinii dvs. sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale acesteia, deoarece acestea sunt singurele lucruri care stau în calea maşinii şi a drumului. Îngrijirea şi întreţinerea necorespunzătoare a acestor cauciucuri pot duce la accidente care pot fi dăunătoare atât maşinii dvs., cât şi ocupanţilor acesteia, aşa că are sens să le îngrijiţi cât mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă nu sunteţi sigur dacă trebuie să vă înlocuiţi cauciucurile Michelin actuale, consultaţi acest ghid plin de indicii utile.

Una dintre cele mai simple modalităţi de a afla dacă aveţi nevoie de cauciucuri noi este să vă uitaţi la adâncimea benzii de rulare. Aceasta nu ar trebui să scadă niciodată sub 1,6 milimetri, cu toate acestea, dacă conduceţi adesea pe suprafeţe umede sau alunecoase, este mai bine să aveţi de două ori mai multă adâncime.

Puteţi utiliza un indicator de adâncime a benzii de rulare a cauciucurilor pentru a măsura acest lucru, punând un capăt pe cauciucul care trebuie verificat şi glisând bara de măsurare în canelura benzii de rulare până când aceasta atinge baza. Verificaţi măsurătoarea în mai multe puncte din jurul cauciucurilor, pentru a vă asigura că este uniformă.

Cauciucurile mai noi au, de asemenea, bare de indicare a uzurii benzii de rulare încorporate în cauciucuri, care sunt adesea invizibile atunci când cauciucurile sunt noi, dar încep să apară pe măsură ce banda de rulare se uzează. Arată ca nişte bare plate de cauciuc perpendiculare pe direcţia benzii de rulare. Dacă apar mai multe, banda de rulare scade şi ar putea fi timpul să înlocuiţi cauciucurile.

Cauciucurile bombate şi deformate pot însemna, de asemenea, că este timpul să cumpăraţi un set nou, deoarece orice punct slab poate duce la o lovitură bruscă. Uzura neuniformă a cauciucurilor, indiferent dacă este în patch-uri în jurul marginilor sau în centru, poate indica o problemă cu echilibrul roţii, transmisia, suspensia sau alinierea. Poate fi, de asemenea, un semn că conduceţi cu o presiune greşită a cauciucurilor. Oricum ar fi, este o idee bună să vă îndreptaţi către un service local.

Verificarea cauciucurilor

Cauciucurile nu trebuie să fie verificate numai pentru revizia obişnuită a vehiculului, ci, deoarece acestea sunt o parte extrem de importantă a vehiculului, trebuie verificate la fiecare două săptămâni pentru a vă asigura că le maximizaţi eficienţa şi longevitatea. Iată câteva sfaturi pentru întreţinerea cauciucurilor, pentru cea mai bună tracţiune şi utilizare pe termen lung.

  • Verificaţi plăcuţa producătorului de cauciucuri montată pe vehicul la deschiderea uşii sau la capacul cutiei torpedoului, pentru dimensiunea corectă a cauciucurii, viteza nominală şi capacitatea de încărcare potrivită maşinii dvs. Acordaţi o atenţie deosebită cerinţelor, deoarece orice schimbări faţă de cele enumerate pot cauza uzura timpurie sau defectarea cauciucurilor.
  • Presiunile acestor cauciucuri trebuie verificată în mod regulat, de preferinţă în fiecare săptămână, când sunt reci, folosind un indicator precis. Nu uitaţi de cauciucul de rezervă. Multe staţii de benzină oferă acum un manometru fix pentru cauciucuri, unde şoferii pot seta presiunea dorită pentru cauciucurile lor, iar roţile se ajustează automat la presiunea selectată.
  • Amintiţi-vă, pentru ca cauciucurile să fie legale, acestea trebuie să aibă o bandă de rulare pe întreaga suprafaţă şi să aibă cel puţin 1,6 mm de profil. Majoritatea cauciucurilor sunt prevăzute cu „indicatori de uzură a benzii de rulare” care se află în canelura benzii de rulare şi atunci când cauciucul atinge aceşti indicatori, pot atinge drumul în timpul funcţionării normale. Aceasta este o indicaţie a cauciucurilor care necesită înlocuire. Asiguraţi-vă că vă verificaţi din nou ocazional banda de rulare.
  • O presiune corectă a cauciucurilor s-a dovedit, de asemenea, că maximizează economia de combustibil, ceea ce asigură o longevitate mai lungă a cauciucurilor şi mai mult combustibil în rezervor, acesta fiind un alt motiv pentru care întreţinerea este atât de importantă.
  • De asemenea, este important să ştiţi că alinierea incorectă a roţilor poate creşte dramatic uzura cauciucurilor, necesitând ca cauciucurile să fie schimbate mai frecvent. Ce este alinierea roţilor? O aliniere a roţilor constă în reglarea unghiurilor roţilor astfel încât acestea să fie setate perfect la specificaţiile producătorului auto. Scopul acestor ajustări este de a vă asigura că cauciucurile autovehiculului nu trebuie să se uzeze mai repede decât în ​​mod normal şi de a vă asigura că vehiculul circulă de-a lungul unei linii drepte fără a „trage” într-o parte. Acest lucru este foarte important pentru longevitatea cauciucurilor vehiculului dumneavoastră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.