Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) Augustin Zegrean a declarat, vineri, referitor la sesizarea lui Klaus Iohannis cu privire la conflictul cu premierul, că nu crede că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională, dar că era ”normal” ca premierul să-l informeze pe şeful statului că pleacă în concediu. În plus, Zegrean a spus că acesta este rolul vicepremierului de a înlocui primul-ministru când acesta pleacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Augustin Zegrean a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, comentând sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la un eventual conflict de interese cu premierul, că nu crede că este un subiect de drept constituţional.

”Eu nu pot să spun dacă este  sau nu conflict, asta or să spună judecătorii Curţii Constituţionale când vor judeca această solicitare. (...) Cineva trebuie să semneze actele  în locul ei şi să intervină dacă este nevoie. Ar trebui să colaboreze şi să se anunţe unul pe altul. Normal era ca primul-ministru să-l informeze pe preşedinte. Nu este normal ca preşedintele să afle din presă că primul-ministru a plecat în concediu. Nu este în regulă”, a spus Augustin Zegrean.

Acesta a afirmat că, dacă CCR va stabili că a existat un conflict de interese, actele semnate de Paul Stănescu ar putea fi declarate nule.

”Eu nu cred că se va ajunge până acolo. Este un subiect de vacanţă, nu cred că este un subiect de drept constituţional acesta. Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională. La ce ar duce asta? La nimic”, a mai spus Zegrean care a precizat că acesta este rolul vicepremierului de a înlocui premierul când pleacă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru României şi Preşedintele României, şeful statului contestând desemnarea lui Paul Stănescu pentru conducerea operativă a Guvernului pe durata absenţei Vioricăi Dăncilă.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit pentru 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de către părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.