Un tânăr din judeţul Vrancea care a dat mită pentru a-şi lua permisul de conducere a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut fapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie Vrancea din cadrul DGA, în 13 septembrie, instituţia a fost sesizată că, în parcarea unui hipermarket din municipiul Focşani, la punctul de plecare pentru susţinerea probei practice pentru obţinerea carnetului auto, un tânăr din judeţul Vrancea i-a înmânat examinatorului auto dosarul de şcolarizare în care se afla o sumă de bani în euro.

Acolo s-a deplasat echipa operativă, care l-a identificat la volanul autoturismului-şcoală pe tânărul respectiv şi a constatat faptul că în dosarul de şcolarizare se află şi suma de 200 de euro, care a fost dată examinatorului în vederea promovării probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.

La finalul anchetei, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus încheierea un acord de recunoaştere a vinovăţiei a tânărului. După ce şi-a recunoscut fapta, tânărul a fost condamnat la un an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.