Viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu rămâne în funcţie, după ce instanţa a respins recursul Prefecturii în dosarul privind încetarea mandatului de consilier local, în urma excluderii sale din PSD. Decizia luată de Curtea de Apel Iaşi în acest caz este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins recursul formulat de Prefectura Iaşi, după ce Tribunalul Iaşi a admis, în luna aprilie, cererea viceprimarului Gabriel Harabagiu cu privire la suspendarea ordinului prefectului privind încetarea mandatului său de consilier.

Decizia Curţii de Apel este definitivă, astfel că Gabriel Harabagiu rămâne viceprimar, el fiind ales în această funcţie de către consilierii locali, în urma alegerilor din 2016.

În 23 martie, prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, anunţa că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD.

La câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica spunea că a plecat în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica preciza atunci că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că, până la revenirea din concediu, Harabagiu gestionează treburile curente în Primăria Iaşi. La câteva zile, Chirica a revenit din concediu, iar Harabagiu a renunţat la funcţia de viceprimar, după ce a luat act de ordinul prefectului de Iaşi.

Mihai Chirica susţinea că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are "o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea".

Gabriel Harabagiu afirma, în luna aprilie, după decizia Tribunalului Iaşi prin care a fost repus în funcţie, că instanţa "a oprit încercarea de intruziune brutală a politicului în buna funcţionare a administraţiei publice". El l-a acuzat pe prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, că "a căzut în capcana unor oameni mici cocoţaţi în fruntea unor partide mari", el referindu-se la liderii ieşeni ai PSD, care au decis excluderea sa din partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.