Trei preoţi din judeţul Vaslui au fost reţinuţi, joi, pentru şantaj, după ce, în ultima jumătate de lună, ar fi pretins bani sau funcţii pentru promovarea lor, în schimbul unor materiale compromiţătoare. Printre feţele bisericeşti reţinute se află un arhimandrit de la Episcopia Huşi şi preotul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei preoţi din judeţul Vaslui, sub acuzaţia de şantaj, pe motiv că ar fi pretins funcţii sau ar fi cerut sume importante de bani pentru a nu dezvălui unele materiale compromiţătoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit anchetatorilor, preotul arhimandrit Cristian Jitaru, din cadrul Episcopiei Huşilor, ar fi ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial, cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

”În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Gheorghe Damian, şi preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 - 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”, se arată în comunicatul DNA.

Cei trei preoţi reţinuţi vor fi prezentaţi, vineri, la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.