Şapte medici şi mai mulţi angajaţi ai unei clinici din Bacău care îşi desfăşura activitatea în Vaslui au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional, fals intelectual, instigare la fals şi uz de fals, după ce ar fi eliberat fişe medicale false pentru cei care urmau să obţină permise auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a trimis în judecată 15 persoane, angajaţi sau colaboratori ai unei clinici private din judeţul Bacău care îşi desfăşura activitatea în municipiul Vaslui, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care constituire de grup infracţional, fals intelectual, instigare la fals şi uz de fals.

În fapt, persoanele respective sunt acuzate că ar fi eliberat în fals fişe medicale cu menţiunea ”apt pentru condus autoturisme”, cu viza finală a clinicii, pentru persoane inapte medical, care nu ar fi fost consultate în realitate.

Printre cei trimişi în judecată se află şapte medici de medicină internă, psihiatrie, ORL, unii angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, precum şi asistente medicale sau angajaţi ai clinicii. De asemenea, vor ajunge în faţa instanţei proprietarul clinicii New Central Med Bacău, precum şi administratorul unei şcoli de şoferi din Vaslui.

Ancheta a fost declanşată în acest caz de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui în urma plângerii făcute de către fostul preşedinte al Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău. În calitate de medic de familie, Daşcău a sesizat fapul că pacienţi aflaţi în evidenţele sale cu afecţiuni grave, precum epilepsie sau sindrom Sprengel, se prezentau direct la clinică, unde obţineau toate vizele pe fişe medicală necesară pentru a susţine examenul pentru obţinerea permisului auto.

Elena Nitescu Duţă, reprezentantul New Central Med Bacău, a mai fost trimisă recent în judecată într-un alt dosar, fiind acuzată că ar fi oferit mită bani şi parfumuri către reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui pentru a obţine avizele necesare funcţionării clinicii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.