Un profesor de 56 de ani, din judeţul Vaslui, a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală a minorilor, după ce ar fi mângâiat două eleve în zone intime, în cancelaria şcolii. Prin sentinţă, care nu este definitivă, judecătorii i-au interzis bărbatului să mai predea la catedră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Huşi l-a condamnat pe Constantin Vorobchievici, profesor titular de istorie la Şcoala Gimnazială Berezeni, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, una în formă continuată, victime fiind eleve de-ale sale.

Magistraţii i-au interzis profesorului să mai profeseze pe o perioadă de trei ani şi l-au obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Berezeni sau la societatea de salubrizare din Huşi.

De asemenea, Constantin Vorobchievici nu va avea voie să comunice cu cele două victime ale sale sau să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri. Judecătorii au mai decis, în sentinţa care nu este definitivă, ca profesorul să dea către părinţii fetelor daune morale în sumă totală de 25.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cele două fete de 12 şi 13 ani, eleve în clasele a VII-a şi a VIII-a la Şcoala Rânceni la data comiterii faptelor, au fost mângâiate pe sâni şi în zona intimă de către profesor. De asemenea, Constantin Vorobchievici le-ar fi făcut şi propuneri indecente celor două eleve, toate acestea petrecându-se în cancelaria şcolii.

Faptele au fost comise, susţin anchetatorii, pe parcursul anului 2014, precum şi în ianuarie 2016. Cercetările în acest caz au început în vara anului trecut, când una dintre fete le-a mărturisit părinţilor că a fost abuzată de către profesor, ulterior fiind sesizată Poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.