Primarul comunei vasluiene Poieneşti, arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţie de Prefectura Vaslui în urma comunicării făcute de Curtea de Apel Iaşi cu privire la măsura preventivă dispusă împotriva sa. Viceprimarul comunei, Ovidiu Flocea (PSRo), a preluat conducerea primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Vaslui a dispus eliberarea din funcţie a primarului comunei Poieneşti, Nelu Manole Caragaţă, după ce acesta a fost arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie. Decizia luată de către reprezentantul guvernului în teritoriu vine ca urmare a comunicării făcute de Curtea de Apel Iaşi, conform căreia edilul Caragaţă va rămâne în arest la domiciliu cel puţin până la mijlocul lunii viitoare.

De asemenea, prin acelaşi ordin de prefect, viceprimarul comunei Poieneşti, Ovidiu Flocea (PSRo), a fost desemnat să preia atribuţiile de primar interimar al comunei.

Primarul comunei Poieneşti, Nelu Manole Caragaţă, a fost arestat la domiciliu pentru luare de mită după ce, în urmă cu două luni, ar fi pretins de la patronul firmei Gemini Stalker SRL Vaslui, Marius Chariton, suma de 12.000 de lei pentru atribuirea directă a unui contract de furnizarea de mobilier necesar dotării unei grădiniţe din comună.

Valoarea contractului era de 45.000 de lei, iar mita ar fi urmat să fie dată edilului de către omul de afaceri în momentul livrării mărfii.

La rândul său, omul de afaceri Marius Chariton a fost arestat pentru 30 de zile printre altele şi pentru dare de mită în aceeaşi cauză. De asemenea, patronul firmei vasluiene de mobilă Gemini Stalker SRL este acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare de Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Pe timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Marius Chariton a făcut compensări ilegale de TVA în perioada 2014 - 2017, pe exporturi fictive de mobilier în Republica Moldova. Prejudiciul estimat de către procurori se ridică la aproximativ 60.000 de lei.

Reţinerea iniţială a primarului Nelu Manole Caragaţă s-a făcut în urma a 23 de percheziţii desfăşurate de către procurorii DIICOT la sediile firmelor vizate în dosar, la locuinţele unor persoane precum şi la mai multe instituţii ale statului, respectiv Primăria Poieneşti, Centrul Medico-Social Codăieşti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui. În final, 20 de persoane au fost audiate ore întregi de către procurorii DIICOT, trei persoane fiind reţinute la final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.