Marian Vanghelie s-a declarat liniştit în privinţa corectitudinii listelor de semnături pentru candidatura sa şi a susţinut că se va retrage din viaţa publică dacă se va dovedi că datele unor persoane cu handicap din evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială a Sectorului 5 au fost folosite fraudulos pentru întocmirea listelor electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă se găseşte aşa ceva, eu ies din viaţa publică, înţelegeţi? Păi cum să facem aşa ceva? Asta este o poveste, domnule! Asta este o formulă de păcăleală pentru opinia publică. (...) Este cea mai mare mârlănie, cum să folosesc aşa ceva, eu sunt un om nebun?", a spus Marian Vanghelie.

Potrivit unor surse judiciare, datele unor persoane cu handicap, aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 5 au fost folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5.

"Sunt atât de liniştit privitor la semnături încât nu am niciun dubiu. Sunt un pic bulversat şi supărat de forma de intimidare care se practică", a declarat Vanghelie.

Funcţionari din Primăria Sectorului 5 ar fi constituit, în mod fraudulos, baze de date cu persoanele aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, susţin aceleaşi surse.

"Cu dosar sau fără dosar sunt candidatul primăriei sector 5 şi sunt primarul care voi câştiga. Cu DNA, fără DNA, cu arest, fără arest, cu intimidare, fără intimidare, am curaj să rămân Marian Vanghelie", a spus primarul suspendat al Sectorului 5.

Sursele judiciare au mai declarat, pentru News.ro, că funcţionari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorului 5 au pretins şi primit  sume de bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, parte dintre solicitanţi neîndeplinind condiţiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor de handicap.

Astfel, în schimbul avantajelor materiale primite de la diferiţi solicitanţi, funcţionarii ar fi eliberat certificate de handicap, ar fi prelungit valabilitatea acestora sau ar fi procedat la preschimbarea gradului de handicap, fără a fi îndeplinite condiţiile legale de către beneficiari, asigurându-le acestora din urmă un folos necuvenit, constând în cuantumul pensiei de handicap acordată/ modificată.

În acest mod, funcţionarii respectivi ar fi creat o adevărată bază de date (cu nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu) privind pe unii locuitori ai Sectorului 5, menţionează sursele citate.

În plus, există suspiciunea că o parte dintre semnăturile de pe listele de susţinători ai lui Marian Vanghelie sunt false.

Funcţionari din Primăria Sectorului 5 s-ar fi folosit, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, de care au luat cunoştinţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv datele personale ale unor persoane fizice, au permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi au falsificat o parte din semnăturile executate pe aceste liste de strângere a semnăturilor, în scopul de a aduna numărul de semnături minime solicitat de legea electorală, mai arată sursele citate.

Procurorii DNA fac şase percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, inclusiv la sediul Primăriei Sectorului 5, într-un dosar care vizează folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, infracţiuni care ar fi fost comise în cursul anului 2016. Percheziţii au loc şi la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.