Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii vâlceni, după ce a primit de la o femeie suma de 1.500 de euro, promiţând acesteia că va interveni pe lângă cadre medicale pentru a asigura pensionarea pe caz de boală a tatălui denunţătoarei. Procurorii au afirmat că intervenţiile pe care le promisese bărbatul erau, de fapt, sarcini de serviciu ale acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru trafic de influenţă.

 “În perioada iunie 2023 — 24 iulie 2023, inculpatul a pretins şi primit suma de 1500 euro, în două tranşe (prima în valoare de 1000 de euro la începutul lunii iunie 2023 şi a doua — 500 de euro, pe data de 24.07.2023), de la o denunţătoare în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă cadre medicale, cu atribuţii în investigaţii medicale, evaluarea şi încadrarea în grade de invaliditate - boală, asupra cărora a convins-o că are influenţă, pentru a le determina să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale acestora, respectiv pentru a asigura pensionarea pe caz de boală/invaliditate a tatălui denunţătoarei, pentru a obţine documente medicale de la cadre medicale, pentru a facilita internarea tatălui denunţătoarei în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi pentru a-i facilita şi obţine decizia de pensionare pe caz de boală/invaliditate a acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Tribunalul Vâlcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.