UCR acuză, miercuri, CCR se grăbeşte să ia o decizie cu privire la noul proiect al lui Cătălin Predoiu de reorganizare şi întărire a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi cere instanţei să amâne decizia până după publicarea avizului Comisiei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Judecătorii CCR au stabilit termen de doar şapte zile pentru o decizie, dar ar trebui să aştepte publicarea avizului Comisiei de la Veneţia Din răspunsul pe care USR l-a primit din partea Comisiei de la Veneţia, la Ministerul Justiţiei a ajuns deja din 7 martie un draft al avizului Comisiei de la Veneţia, iar pe 19 martie ar urma să fie publicat avizul final”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.  

Reprezentanţii formaţiunii apreciază că, având în vedere criticile anterioare, ”avizul Comisiei va arăta cu siguranţa problemele majore din acest nou proiect, începând cu superimunitatea judecătorilor CCR şi reducerea competenţelor DNA şi DIICOT”.  

”CCR are astăzi ocazia să se reconecteze la dreptul european şi la deciziile CJUE. Dezbaterea şi pronunţarea pe sesizarea USR privind proiectul ministrului Predoiu de reorganizare a SIIJ ar trebui amânată şi să aibă loc după ce Comisia de la Veneţia va emite un aviz. Mai sunt doar 10 zile până atunci. Este evident că proiectul promovat de Cătălin Predoiu încălcă flagrant toate recomandările şi avizele emise anterior de  Comisia de la Veneţia, Comisia  Europeană în cadrul MCV şi GRECO”, a declarat Stelian Ion vicepreşedinte USR şi fost ministru al Justiţiei. 

USR a atacat la CCR, în 2 martie, proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale, iar Curtea analizează miercuri documentul.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.