Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă într-o postare pe Facebook că OUG privind justiţia, emisă de guvern în urmă cu o săptămână, nu a fost discutată de Comisia de la Veneţia, care ar urmă să emită un aviz pe această temă în luna decembrie. Mesajul ministrului se încheie cu avertismentul că postarea sa va fi ştearsă după o oră. Ministrul Justiţiei şi-a şters postarea, după o oră, aşa cum anunţase.Ulterior, a postat un al doilea mesaj referitor la Comisia de la Veneţia, în care afirmă că un membru titular al comisiei "nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte:, la final, el făcând acelaşi anunţ ca la precedentul mesaj, conform căruia postarea va fi ştearsă. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader a transmis luni al treilea mesaj care va fi şters la o oră de la postare, adresat celor care "nu vor să priceapă" şi conform căruia "nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG pe justiţie". Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a postat luni al patrulea mesaj, destinat celor "care nu pot să înţeleagă mecanismele statului de drept", recomandând o "pauză de documentare". Acest mesaj ar urma să fie şters peste o zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Al patrulea mesaj al lui Toader este "pentru cei care nu pot să înţeleagă mecanismele statului de drept": Pauză de documentare
CITEȘTE ȘI Toader, al treilea mesaj care va fi şters la o oră de la postare: Nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG pe justiţie
CITEȘTE ȘI Un nou mesaj al ministrului Justiţiei: Un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte/ La final, acelaşi anunţ conform căruia postarea va fi ştearsă

"Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă:Comisa de la Veneţia nu a luat în discuţie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiţiei", afirmă Toader.

El precizează că "un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018".

Postarea are şi un post scriptum: "mesajul va fi şters peste o oră".

Într-o postare de duminică dimineaţă, Tudorel Toader preciza că OUG de modificare a legilor justiţiei este o lege civilă, nu penală şi prin urmare ”nu poate retroactiva”. El afirma că cerinţa de vechime pentru PICCJ este incidentă procurorilor delegaţi, iar pentru viitor se va aplica tuturor celor care vor să lucreze în PICCJ.

De asemenea, Toader a anunţat că, în mod formal, OUG urmează să fie transmisă Comisiei de la Veneţia spre examinare şi avizare, aviz care ar urma să fie adoptat la Plenara din decembrie 2018.

Comisia de la Veneţia a adoptat vineri, cu unele amendamente, opinia preliminară din iulie referitoare la legile justiţiei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.