Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă, miercuri, reaşezarea ”din temelii” a sistemului penitenciar şi organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere. 32 de posture sunt scoase la concurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează concurs/examen pentru ocuparea a 32 de posturi de director penitenciar/ penitenciar-spital/centru de detenţie/centru educativ, prin concurs din sursă internă”, a transmis Ministerul Justiţiei.

Sunt vacante:
• 7 posturi de director penitenciar – Centrul regional Cluj
• 8 posturi de director penitenciar/centru educativ – Centrul regional Iaşi
• 5 posturi de director penitenciar-spital- Centrul regional Bucureşti II
• 12 posturi de director penitenciar/centru de detenţie – Centrul regional Bucureşti I
 
Detalii privind condiţiile specifice de participare la concurs, tematica şi bibliografia de concurs, precum şi prezentarea generală a postului sunt disponibile pe site-ul Ministerului Justiţiei.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Reaşezăm din temelii sistemul penitenciar, inclusiv prin organizarea concursurilor pentru manageri. 32 de posturi de director penitenciar/penitenciar-spital şi centre de detenţie şi educative urmează să fie ocupate pe bază de concurs”, a scris, miercuri, pe Facebook, Stelian Ion.

Acesta precizează că ”aptitudinile manageriale, planificarea strategică şi cunoaşterea standardelor europene şi a jurisprudenţei CEDO în domeniu vor fi atent evaluate”.

”Pentru că şi sistemul penitenciar are nevoie de profesionişti în funcţii de conducere”, a mai scris ministrul.

Sindicatul Naţional al Ppliţiştilor de Penitenciare (SNPP) a anunţat, marţi, că Ministerul Justitiei demarează procedura de ocupare prin concurs a mai multor posturi de director de unitate.

”În 15 zile lucrătoare, respectiv până la data de 31.08.2021, vom avea listele complete cu cei care-şi vor exprima opţiunea de a concura pentru a ocupa un post vacant de director de unitate. Atenţia este cu atât mai mare cu cât funcţiile de director sunt cu implicaţie majoră asupra personalului din unităţile implicate” au transmis sindicaliştii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.