Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins marţi acţiunea disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreşedibnte CSM, în urma dialogului purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Respinge acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, cercetat sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art 271 lit. a) şi lit. m) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de către pârâtul procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, ca fiind inadmisibilă. Cu  drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al ICCJ”, se arată în decizia Secţiei pentru procurori  în materie disciplinară a CSM

În luna mai, au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafi de poliţiştii ieşeni, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

În 27 iunie, Inspecţia Judiciară a stabilit că, în cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Hordniceanu, acuzat că a avut un comportament inadecvat când a fost oprit in trafic de poliţişti, este vorba despre încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil, decizia finală revenind Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.