Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu ancheta desfăşurată în cazul directorului Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat. DNA a precizat că Mihai Lupu este urmărit penal în acest dosar pentru luare de mită, alături de directorul Direcţiei, Ermil Chelariu, şi alţi funcţionari din primăriile Năvodari şi Mangalia. Ultimii trei i-ar fi oferit informaţii nepublice unui om de afaceri pentru a câştiga mai multe licitaţii. Lupu, Chelariu şi un alt funcţionar ar fi primit în schimb plante decorative şi ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a grădinilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: Mihai Lupu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, pentru luare de mită, Ermil Chelariu, director general al Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, Petrică Adrian Constantin, funcţionar public în cadrul primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, Adrian Roşu, funcţionar public în cadrul primăriei oraşului Mangalia, judeţul Constanţa, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, a transmis DNA, marţi după-amiază, într-un comunicat de presă.

”În perioada martie – aprilie 2023, suspecţii Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian şi Roşu Adrian, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informaţii nedestinate publicităţii (ofertele depuse de alte societăţi comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câştige mai multe licitaţii (ce priveau amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi) organizate de instituţiile publice pe care le reprezentau funcţionarii menţionaţi anterior”, a arătat DNA.

Potrivit sursei citate, pentru “ajutorul” acordat, suspecţii Lupu Mihai, Chelariu Ermil şi Roşu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative şi ornamentale, precum şi lucrări de amenajare şi irigare a grădinilor.

Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, a precizat DNA.

ŞTIREA INIŢIALĂ - “Am dat curs, astăzi (marţi - n.r.), solicitării DNA Constanţa, în legătură cu ancheta efectuată în cazul domnului Ermil Chelariu, director în cadrul Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport. Cu intenţia de a sprijini investigaţiile în curs, am răspuns la toate întrebările procurorilor în legătură cu speţa în cauză. Am mai spus şi o repet. Nimeni nu este mai presus de lege. Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor. Reafirm angajamentul meu ferm faţă de transparenţă, responsabilitate şi atribuire corectă a contractelor. Constănţenii trebuie să ştie în permananţă ce se întâmplă cu banii lor. Subliniez, de asemenea, importanţa cooperării între instituţiile statului pentru asigurarea eficienţei sistemului judiciar”, a afirmat Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook. 

Procurorii DNA au făcut, săptămâna trecută, mai multe percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, acţiunea acestora vizând Direcţia Generală Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, condusă de Ermil Chelariu. Anchetatorii ar fi stat de vorbă atunci doar cu directorul acestei direcţii şi nu au cerut documente de la alte departamente.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.