Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului în care a fost implicat vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu, care a ameninţat doi agenţi de poliţie după ce aceştia l-au oprit în trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Dialogul integral dintre fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi poliţiştii care l-au oprit în trafic - VIDEO

 

UPDATE: CSM a transmis, luni, câteva precizări, după incidentul în care este implicat Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. 

”Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului. Pentru consolidarea încrederii în sistemul judiciar, exclusiv în temeiul legii şi în afara oricăror influenţe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competenţelor sale legale”, a transmis CSM. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În urma apariţiei înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului şi a evalua comportamentul magistratului în timpul interacţiunii cu echipajul de poliţie”, a transmis IJ.

Imagini în care Horodniceanu, fost şef DIICOT, ameninţă poliţiştii care l-au oprit în trafic pentru că ar fi depăşit fără să semnalizezem au apărut duminică în spaţiul public.

Ulterior, Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa când a fost oprit în trafic, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

CITEȘTE ȘI Horodniceanu, după apariţia imaginilor în care ameninţă poliţiştii: Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Este regretabil că nu am rezistat provocării şi am reacţionat în acest mod care nu mă caracterizează

„Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră. Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat Daniel Horodniceanu.

CITEȘTE ȘI Predoiu, întrebat despre imaginile în care Horodniceanu ameninţă poliţişti: Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită
El consideră că faptul că poliţiştii au pretins că nu îl cunoşteau a fost de natură să îl provoace şi să reacţioneze astfel.
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat duminică seară că nu este în regulă ce s-a întâmplat acolo şi că abordarea a fost greşită. El consideră că întreaga situaţie trebuie să fie lămurită.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.