Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Premierul Florin Cîţu a precizat că este nu doar o promisiune făcută de coaliţia de guvernare, dar şi o recomandare a instituţiilor europene. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că ”decizia Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPADTE: ”Desfiinţarea SIIJ este un gest de normalitate (...) Justiţia nu începe şi nu se termină cu SIIJ, sunt multe alte probleme (...) Această anomalie juridică, cerată de la început într-un mod contorsionat (...), a adus multe probleme”, a declarat, la rândul său, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei vorbeşte despre ”o ineficienţă crasă”. 

Ion anunţă că dosarele aflate în lucru vor fi trimise la unităţile specializate - DIICOT, DNA, Parchetul General sau alte parchete ş se va face o verificare a actelor întocmite de către procurorii SIIJ. 

UPDATE: Vicepremierul dan Barna a  declarat, la rnsul său, că decizia arată că Guvernul este ”în cnfirmarea mandatului reformist pe care coaliţia  şi l-a asumat”.

”Decizia de azi a Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”, a declarat Barna.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”A fost aprobat un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a  Infracţiunilor din Justiţie. Este o promsiune a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recomandare şi pentru respectarea MCV”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
Premierul a precizat că ”CSM a dat aviz negativ şi când s-a înfiinţat secţia specială, dar şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.