Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost aduşi, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, care ar urma să decidă dacă vor fi puşi în libertate. Cei doi fraţi şi complicele lor au părăsit sediul Curţii de Apel după aproximativ cinci ore, fiind preluaţi de o dubă pentru a fi duşi înapoi în detenţie. Instanţa este aşteptată să se pronunţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi fraţi au fost aduşi împreună cu cele două complice ale lor.

Fraţii Tate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie 2022, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol. alături de ei au mai fost arestate două femei, una dintre ele fostă poliţistă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Cei doi fraţi au contestat măsura arestului preventiv, o decizie fiind aşteptată marţi.

CITEȘTE ȘI Completul de judecată care a dispus arestarea lui Andrew Tate remarcă atitudinea de desconsiderare a acestuia faţă de femei: Le percepe doar pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil
CITEȘTE ȘI Cum îşi racolau fraţii Tate victimele: foloseau metoda „lover boy”, promiţând relaţii stabile. Ulterior, fetele erau supravegheate de complicele din România ale celor doi
CITEȘTE ȘI Magistraţii care au dispus arestarea fraţilor Tate justifică decizia: O reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică

Avocatul fraţilor Tate, Eugen Vidineac a precizat după  momentul arestării că ei „neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile”, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ceea ce vor putea pentru aflarea adevărului. 

„Ei nu merg pe o atitudine de recunoaştere, neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile aduse în sarcina lor şi, bineînţeles, împreună cu noi, avocaţii apărării, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ce le stă la îndemână pentru aflarea adevărului în cauză”, a declarat Eugen Vidineac.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care au admis propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pe nunele fraţilor Andrew şi Tristan Tate şi pe numele celor două complice ale acestora justifică decizia, arătând că ţin cont de gravitatea acuzaţiilor aduse şi că „o reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică”. Judecătorii răspund şi apărării avocatului lui Andrew Tate, care susţine că imaginea acestuia creată în spaţiul public este cea a unui„ personaj”.

„Judecătorul nu poate fi de acord cu susţinerea apărării în sensul că aceste conţinuturi video prezintă doar un personaj şi nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeaşi atitudine şi în relaţiile cu persoanele vătămate”, se precizează în motivarea instanţei de judecată.

Andrew şi Tristan Tate, cunoscuţi la nivel internaţional drept vedete în social media, le racolau pe femeile pe care le exploatau promiţându-le acestora relaţii stabile. „Nevoia de atenţie şi stabilitate” a femeilor aflate în stare de vulnerabilitate era speculată pentru a le câştiga încrederea. Una dintre victime, care a venit din altă ţară pentru a locui cu Tate, a fost minţită cu privire la locul în care va sta, fiind apoi dusă într-o casă alături de alte femei pe care cei doi le exploatau.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Atitudinea pe care inculpatul Andrew Tate o are faţă de femei este aceea că „le percepe doar ca pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil”, reiese din documentele aflate la dosarul în care britanicul, fratele său şi cele două complice ale acestora au fost arestaţi preventiv de către autorităţile din România. Instanţa de judecată face de asemenea referire la consecinţele pe termen lung asupra persoanelor traficate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.