Fostul episcop de Huşi Cornel Onilă, cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată, a fost arestat vineri pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Iaşi, avocatul său anunţând că decizia va fi contestată. Onilă a susţinut în faţa instanţei că este nevinovat, refuzând să facă alte declaraţii. Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, cercetat în acelaşi dosar pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj, a primit şi el mandat de arestare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - “Am contestat măsura arestării preventive” , a declarat Liviu Bran, avocatul lui Onilă.

Fostul episcop de Huşi a refuzat să facă  declaraţii în fata instanţei, precizând doar ca se considera nevinovat.

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis, vineri, propunerea procurorilor privind arestarea a celor doi şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La data de 22.05.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale fată de  Onilă Cornel, fost Episcop de Husi, aflat în stare de reţinere, măsură dispusă prin Ordonanţa din 21.05.2020 în prezenta cauză, cercetat pentru săvârşirea unei infractiuni de agresiune sexuala in forma continuata prev de art 219 al. 1, 2 lit a, c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei si o infractiune de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit a, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, ambele cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal”, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Potriit sursei citate, este cercetat în dosar şi  Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, pentru trei infractiuni distincte de viol în formă continuată, în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată şi agresiune sexuală în dauna unei persoane minore.

Jitaru Sebastian Cristi este în penutenciar, unde ispăşeşte o sentinţă anterioară.

”A fost inaintat catre Curtea de Apel Iasi referatul cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive pentru 30 de zile, fată de cei doi inculpati”, au mai transmis procurorii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.