Documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Justiţie, scrie presa sârbă, precizând că ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat cu ocazia vizitei la Belgrad că România a trimis din 9 martie actele solicitate de autoeităţile sârbe. Ministerul Justiţiei spune că a trimis prin fax Ministerului sârb al Justiţiei, în 8 martie, documentele cu informaţii suplimentare despre Sebastian Ghiţă, iar în 21 martie aceste documente au fost trimise şi în original, prin curier, fiind primite de către instituţia din Serbiz în 23 martie, conform fişei de expediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ministerul Justiţiei, despre documentele privindu-l pe Ghiţă cerute în Serbia: În 8 martie au fost trimise prin fax ministerului sârb, în 21 martie au fost transmise în original şi au ajuns în 23 martie

Ministerul Justiţiei spune că instanţa competentă din Serbia a apreciat că sunt necesare unele informaţii suplimentare în vederea soluţionării cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Ministerul Justiţiei sârb transmiţând o solicitare în acest sens Ministerului Justiţiei român. Adresa emisă de către Ministerul Justiţiei sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiţiei la data de 27 februarie 2018, iar Ministerul Justiţiei, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanţei române competente, Curtea de Apel Ploieşti, în vederea furnizării elementelor de răspuns.

"După primirea unui răspuns complet al instanţei române, la data de 7 martie 2018, şi după traducerea în limba sârbă a acestuia, la data de 8 martie 2018, Ministerul Justiţiei român a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justitiei din Serbia, având confirmarea transmiterii prin fax. Întrucât documentele urmau sa fie înaintate şi în original, Curtea de Apel Ploieşti le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate în aceeaşi zi prin curier rapid către Ministerul Justitiei din Serbia. Documentele au fost primite, conform fişei de expediţie, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiţiei din Serbia", susţine Ministertul Justiţiei.

Instituţia mai spune că, "în materia extrădării, deşi corespondenţa este transmisă între autorităţile centrale, respectiv cele două ministere de justiţie, documentele primite şi transmise pe aceasta cale trebuie înaintate de către Ministerul Justiţiei din statul solicitat către instanţa competenta pentru a decide asupra extrădării".

Documentele care ar fi trebuit să ofere date suplimentare privind acuzaţiile la adresa lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Justiţie de la Belgrad - presa sârbă

Documentele solicitate, care ar fi trebuit să clarifice infracţiunile de care este acuzat Sebastian Ghiţă, încă nu au ajuns la Înalta Curte din Belgrad, cea care derulează procedura de extrădare, scrie danas.rs., precizând că informaţia a fost furnizată de instanţă.

Publicaţia sârbă notează că ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat după întâlnirea de luni cu omologul său sârb Nela Kuburovic, că toate documentele solicitate de autorităţile sârbe au fost transmise din 9 martie.

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă s-a aflat pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali.

De asemenea, publicaţia sârbă consemnează că presa din România a relatat că Ghiţă vrea să îl întâlnească pe ministrul Toader, pentru a-i prezenta dovezi conform cărora acuzaţiile împotriva sa sunt bazate pe probe false. Conform sursei citate, însă, o astfel de întâlnire nu a avut loc.

Ministerul Justiţiei a anunţat luni că ministrul  Tudorel Toader a discutat cu omologul său Nela Kuburovic şi despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, ministrul sârb subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este în curs la Înalta Curte şi că după hotărârea instanţei va lua o decizie cât mai curând posibil, anunţă Ministerul Justiţiei.

"Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat de oresp transmis luni seară.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.