Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, marţi, cerea lui Liviu Dragnea privind strămutarea procesului referitor la eliberarea condiţionată, însă cauza a fost amânată după ce unul dintre judecătorii din complet a făcut declaraţie de abţinere, aceasta fiindu-i accceptată. La termenul precedent, cauza a fost amânată din cauză că apărătorul fostului lider al PSD nu s-a putut prezenta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti urmau să judece marţi cerea lui LIviu Dragnea de strămutare a procesului referitor la eliberarea condiţională, fiind programată de la ora 12.20. 

Cauza a fost însă amânată după ce unul dintre judecătorii din complet, Benone-Alin Răduinea, a făcut declaraţie de abţinerem aceasta fiindu-i aprobată.

”În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia CAB.

Articolul din Codul de procedură penală invocat prevede că judecătorul este incompatibil dacă ”există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată”.

La primul termen al dosarului în care fostul lider al PSD a solicitat magistraţilor să mute procesul vizând eliberarea sa, de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă, Curtea a amânat cauza, întrucât apărătorul lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta. 

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată, iar Tribunalul Bucureşti urmează să judece miercuri apelul, după ce la termenul anterior a amânat cauza pentru lipsă de apărare şi pentru a se emite adresă la Penitenciarul Rahova pentru a se comunica situaţia actualizată privind zilele câştigate obţinute de Dragnea ca urmare a muncii prestate pe durata încarcerării.

Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.