Comisia Europeană trimite România, alături de Grecia şi Irlanda, în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu a implementat în legislaţia naţională Directiva a 4-a privind combaterea spălării banilor. De asemenea, Comisia a propus plata unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi pentru ficare zi de întârziere în transpunerea directivei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spălarea banilor şi finanţarea terorismului afectează întreaga Uniune Europeană. Nu ne putem permite să lăsăm nicio ţară UE să fie veriga slabă. Banii spălaţi într-o ţară pot şi adesea chiar susţin infracţiuni într-o altă ţară. Tocmai de aceea cerem care toate statele membre să ia măsurile necesare pentru a combate spălarea banilor", a declarat Věra Jourová, comisar european pentru Justiţie.

Statele membre UE ar fi trebuit ca, până în data de 26 iunie 2017 să transpună directiva în legislaţia naţională.

Între timp, ca urmare a dezvăluirilor din investigaţia Panama Papers şi a atacurilor teroriste din Europa, CE a propus deja a 5 - directivă, care a intrat în vigoare în 9 iulie 2018, iar statele UE vor trebui să o implementeze până în 10 ianuarie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.